Hafta sonu hava nasıl olacak? ( 21- 22 Kasım 2015)

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu hava nasıl olacak ( 21- 22 Kasım 2015)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 15:26

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için fırtına uyarısı yaptı. Peki, hafta sonu bazı illerimizde hava nasıl olacak? Dışarıda program yapmadan önce haberimize bir göz atın..

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için fırtına uyarısı yaptı. Peki, hafta sonu bazı illerimizde hava nasıl olacak? Fırtına uyarısı hangi illerimiz için geçerli olacak?

HAFTA SONU İÇİN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre;

"Cuma günü akşam saatlerinden sonra Marmara'nın batısından başlayarak etkisini artıracak olan rüzgârın; cumartesi ve pazar günleri Karadeniz, Ege ve İç Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden güçlü (30-60 km/saat) Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
Kuvvetli lodosla beraber başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşım problemleri olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Hafta sonu hava nasıl olacak ( 21- 22 Kasım 2015)


HAFTASONU HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Haberin Devamı

Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Batman çevrelerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın ise genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, akşam saatlerinden itibaren Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 16
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 20
İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu 21
Adana: Az bulutlu ve açık 23
Antalya: Az bulutlu ve açık 23
Samsun: Parçalı ve az bulutlu
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 20
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 17
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 17