Hadi Anne İstanbul Modern’de!

Güncelleme Tarihi:

Hadi Anne İstanbul Modern’de
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2017 15:32

Hala gitmediyseniz bu hafta size binasıyla yenilikçi fakat İstanbul’un tarihi dokusunun olabildiğince içinde, eskiden 4 nolu gümrük antreposu olarak kullanılan İstanbul Modern Sanat Müzesi’ni öneriyorum.

Haberin Devamı

İstanbul Modern  uluslararası standartlarda bir müze, ziyaretçisiyle etkileşim halinde, İstanbul’un tam da orta yerinde gerçek bir Çağdaş Sanat Müzesi…

Süreli ve sürekli sergileriyle, restoran ve kafeteryasıyla, içindeki farklı eğitim programlarıyla, kütüphanesi, sineması, koskocaman 8000 metre kare alanıyla bir tam günü çocuğunuzla keyifle geçirebileceğiniz bir mekan.

Her gittiğinizde farklı bölümlerde bambaşka sergilerle karşılaşabilirsiniz.

Sanatçıların zaman fikri etrafında birey olarak kendilerini nasıl konumlandırdıklarına odaklanan Sanatçı ve Zaman adlı müzenin kendi koleksiyon sergisinde, çağdaş sanatın en güzel örneklerini görebilirsiniz. Bu günün sanatının en temel sanatçılarının işleri bu sergide. Sık gittiğim bir yer olduğu için buradan öğrendiğim sanatçı ve işleriyle çağdaş sanata dair iyi bir alt yapıya sahip olmuş olabilirim. Olmasam da zarar yok elbette; bilgi ve yaratıcılık dolu tertemiz bir mekanda çocuğumla birebir iletişim halinde olmamız en önemlisi değil mi?

Haberin Devamı

Asya her zaman ki gibi kendince deneyimledi mekanı, gönlünce…Onlarca soru sordu, tonlarca benzetme yaptı. Sanatın ona sunduğu özgürlük ortamını cebine koyduğum saygıyla birleştirerek tatlı tatlı yaşadı müzesini…

Hemen alt kattaki sinema bölümünde Türkiye sinemasında Ustalar:Lütfi Akad sergisiyle karşılaştık. Akad’ın sinema tarihimiz açısından unutulmaz filmi Vesikalı Yarim ‘in daktiloyla yazılma senoryosunu görmek süperdi. O dönemin film müziklerini dinleyip beraberce dans ettik Asya’yla…

Hadi Anne İstanbul Modern’de

Cumartesi ve pazar günleri 4-12 yaş aralığındaki çocuklar, sergilerde yer alan sanat çalışmalarına odaklanan, yaş gruplarına özel tasarlanan programlara katılarak resimden heykele, videodan performansa, tasarımdan mimarlığa uzanan farklı sanat deneyimleri kazanabiliyorlar, çocuk etkinlik konusunda en aktif müzelerden biri şüphesiz İstanbul Modern!

Müzenin tüm etkinliklerine tekerlekli sandalyeyle ulaşılabildiğini gözlemledim dolaşırken! Asya’yla daha küçükken, pusetliyken de gittiğimden net olarak biliyorum; bebek arabasıyla giriş yapılabiliyor Müze’ye. Hatta yanınızda götürmediyseniz danışmadan bebek arabası alabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Sanırım Onlar da benim gibi düşünüyor; müzeler en çok anneler ve çocuklar için...

MÜZE ZİYARET SAATLERİ;

Salı-Pazar:10.00-18.00

Perşembe:10.00-20.00

Bilet Fiyatları;

Tam Giriş Ücreti: 25 TL

İndirimli Giriş Ücreti : 14 TL

Perşembe Günleri Ücretsizdir

Pazartesi Günleri Kapalı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!