2019 Ramazan ne zaman başlıyor? İşte Ramazan Bayramı tarihi

Güncelleme Tarihi:

2019 Ramazan ne zaman başlıyor İşte Ramazan Bayramı tarihi
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2019 12:20

'2019 Ramazan ayı ne zaman başlayacak?' sorusu mart ayı ile birlikte tüm Müslümanların merak ettiği konulardan biri haline geldi. Peki 1 ay sürecek olan Ramazan ayının 1. günü hangi tarihe denk gelecek? 2019’un ilk iftarı ne zaman yapılacak? Milyonlarca kişinin merak ettiği Ramazan ayı ve Ramazan bayramı tarihi ile ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

'İlk oruç ne zaman tutulacak?' ve 'Ramazan ne zaman?' gibi soruların yanıtı, mart ayı ile birlikte yoğun şekilde sorgulamaya başladı. Geçtiğimiz yıl mayıs ayında başlayan Ramazan ayının bu yıl hangi tarihte başlayacağı ve ilk orucun tutulacağı tarih, vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Peki, İlk oruç ne zaman tutulacak? Ramazan ne zaman?

Müslümanların merak ettiği Ramazan’ın 1. günü ise 6 Mayıs 2019 pazar günü başlayacak. 1 ay sürecek olan Ramazan ayı 3 Haziran, Salı 2019 günü ise son gün olacak. Milyonlarca Müslüman 2019’un ilk iftarını 6 Mayıs'ta yaparak oruçlarını beraber açacak.

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Ramazan ayının 27. gecesi idrak edilen Kur'an-ı Kerim'in indirildiği gece olan Kadir Gecesi 31 Mayıs 2019 Cuma gününe denk geliyor.

Haberin Devamı

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

3 Haziran Pazartesi, 4 Haziran Salı, 5 Haziran Çarşamba ve 6 Haziran Perşembe günleri tatil olacak fakat 7, 8, 9 Haziran günlerinin de tatile eklenip uzun bir tatil olma şansı da var.

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ NEDİR?

Ömer'in hilafeti zamanında Arap Yarımadası'nda; Persler, Romalılar ve başka medeniyetlerin kullandığı güneş ve ay takvimleri kullanılmaktaydı. Hicaz-Asir bölgesinde ise hem güneş hem de ay takvimi kullanılıyordu. Takvim oluşturma fikri ortaya çıkınca yapılan istişareler sırasında sahabeden Ali bin Ebu Talib, oluşacak takvimin peygamberin Medine'ye hicretini başlangıç tarihi olarak önermiştir. Bu görüş kabul edilmiştir fakat peygamberin hicretinin ay takviminin ilk ayı olan Muharrem'e değil de Rebiulevvel'e denk gelmesi sonucunda tarih geriye alınmıştır. Buna göre Hicrî takvimin başlangıcı miladî 23 Temmuz 622'ye denk gelir, yılın dokuzuncu ayı da böylece Ramazan olur. Ramazan ayından önceki hicrî ay Şaban, Ramazan'dan sonraki ay ise Şevval ayıdır.

Hicrî takvimin salt ay takvimi olması sebebiyle, bu takvimdeki ayların mevsimlerle ilişkisi yoktur; yani her ay güneş takvimine göre her yıl pozisyonu değişir, ve böylece aylar mevsimler arasında gezinir - belirli bir mevsimin ayı olmazlar. Bu sebeple Ramazan ayı ve oruç dönemi her yıl değişir.

BAKMADAN GEÇME!