İstanbul’da 83 noktadan denize girilebilecek

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da 83 noktadan denize girilebilecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2008 00:00

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, il genelinde tespit edilen 83 yüzme noktasındaki deniz suyu izleme çalışması tamamlandı.

83 yüzme alanından, 67’sinin iyi kalitede, 16’sının yeterli kalitede yüzme suyuna sahip olduğu tespit edildi. İstanbul Sağlık Müdürlüğü, yüzme sezonu olarak belirlenen 1 Haziran ile 15 Eylül arasında, 15 günde bir numune alımı yapılacağını açıkladı.

Deniz Hizmetleri Müdürlüğü’nce yapılan, deniz suyu analiz çalışmalarına göre, Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetki sınırları içerisinde kalan alanlarda, vatandaşların yoğun olarak kullandığı halka açık veya özel 89 yüzme alanı ve plaj bulunduğu tespit edildi. Belirlenen 89 adet noktanın 10 adedinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından gerekli düzenleme ve tedbirler alınarak, plaj hizmeti veriliyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yaptırılan mayıs ayı deniz suyu analiz sonuçlarına göre belediyenin plaj olarak halkın hizmetine sunduğu bu plajlardan sadece iki noktasında Doğu ve Batı Çiroz’da bakteri değerleri, zorunlu değerlerin üzerinde, diğer noktaların ise kabul edilebilir değerlerde olduğu tespit edildi. Büyükşehir Belediyesi, yıl boyu iki haftada bir, deniz sezonu boyunca da haftada iki gün numune alınarak analiz gerçekleştirdiklerini belirterek, 15 Haziran’a kadar plajlarda kırmızı bayrakların asılı olacağını, beyaz bayrakların asılması ile birlikte kendilerine bağlı plajlarda denize girmenin mümkün olabileceğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!