Gecelerin 11'i

Güncelleme Tarihi:

Gecelerin 11i
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2008 10:08

Volkan Demirel-İbrahim Toraman, Baki Mercimek, Roberto Carlos-Serdar Özkan, Cassio Lincoln, Selçuk Şahin, Tümer Metin, Arda Turan-Ümit Karan, Mateja Kezman.

Haberin Devamı

3 büyüklerde forma giyen futbolcular nasıl eğleniyor? Hangi mekanlara gidiyor? Futbolcu olmak, kız arkadaş bulma konusunda onlara bir avantaj sağlıyor mu? Ne içiyorlar? Sigara ve alkolle araları nasıl? Bütün bu soruların cevabı bu araştırmada...

HÜRRİYET SPOR DERGİSİ'NDEN UMUT KARAAHMETOĞLU ARAŞTIRDI: FUTBOLCULARIN EĞLENCE HAYATI

Türkiye'de 3 büyük kulüpten birinde oynuyorsanız yaşamınız gerçekten zordur. Sokağa adımınızı attığınız andan itibaren gözlem altında olursunuz. Çünkü her taraf bu kulüplerin taraftarlarıyla çevrilidir. Her saniye sizi dikkatle takip eden yüzlerle karşılaşırsınız.

Futbolcular hakkında en çok merak edilen konulardan biri de gece hayatını sevip sevmediğidir. Kulüp yöneticileri, geçmişte başları çok yandığı için, oyuncu transfer ederken en çok özel yaşamlarını sorgular... "Kadınlarla ve alkolle arası nasıl? Çok sık dışarı çıkar mı? Çıkınca ne yapar?" sorularının cevapları futbolcunun yeteneğinden daha çok önemlidir. Çünkü herkes de kabul eder ki, yeteneğin en büyük düşmanı hızlı hayattır.

Haberin Devamı

Bu araştırmamızda 3 büyüklerde oynayan futbolcuların gece hayatını masaya yatırdık. Futbolcular, arkadaşlarıyla ve mekan sahipleriyle konuştuk. Ve büyük bir mutlulukla şunu gördük; futbolcularımız gece hayatını seviyor ama hiçbiri ölçüyü kaçırmıyor. Eğlenecekleri zamanı da biliyorlar. Kaybedilen maçlardan sonra dışarı çıkmayı taraftara saygısızlık olarak kabul ediyorlar, bu nedenle de eğlenmeye ya galip geldikleri zaman ya da tatillerde gidiyorlar.

Türkler VIP kapısını kullanır Roberto Carlos normal kapıyı

Futbolcularımızın eğlenmeyi sevdiğini belirtmiştik. Bu durumda aklınıza, "Peki niye hiçbirini gece kulüplerine girip çıkarken görmüyoruz?" sorusu geliyor olabilir. Cevap çok basit... Futbolcular elbette ki, bu mekanlara kazdıkları tünellerden girip çıkmıyor. Belli bir seviyenin üstündeki bütün gece kulüplerinde VIP kapıları bulunur. Ve futbolcular da mekanlara bu kapılardan girip çıkar.

Normal müşterilerin ve gazetecilerin yaklaşmalarının mümkün olmadığı VIP kapılar en çok Türk futbolcular tarafından tercih ediliyor. Yabancı futbolcular gece yaşamı konusunda çok rahat oldukları için, genelde normal müşterilerle aynı kapıyı kullanır. Mesela Fenerbahçeli Roberto Carlos'un VIP kapılarını kullandığı neredeyse hiç görülmemiştir. Objektiflerden kaçmak gibi bir kaygısı olmayan Brezilyalı futbolcu, bu nedenle gece hayatına çok düşkün zannedilir ama gerçek öyle değildir. O da diğer meslektaşları kadar eğlenir. Tek farkı, fotoğrafının çekilmesinden rahatsız olmamasıdır.

Haberin Devamı

Magazin programlarında ve sayfalarında gördüğümüz, "X futbolcu, Y mankenle falanca mekandan çıkarken yakalandı" haberlerine bu açıdan bakmamız gerekir. Bir futbolcu, kendi istemedikten sonra hiçbir şekilde bu mekanlarda görüntülenemez. Yani, Roberto Carlos'un, Tümer Metin'in ve Lincoln'ün kadınlarla görüntülenmeleri 'yakalanma' değil kendi tercihleridir.

Futbolcular kız arkadaş bulma konusunda ayrıcalıklı değildir

VIP kapıları sayesinde futbolcuların eğlence mekanlarına girişleri son derece sessiz ve sade olur. Evli olan futbolcular genellikle eşleriyle gelir. Bekar olanlar da genelde kız-erkek karışık gruplar halinde eğlenir. Şimdi gelelim can alıcı sorulara...

Haberin Devamı

"Futbolcular gece kulüplerinin gözde müşterisi midir? Onlara özel ilgi gösterilir mi? Yalnız gelen futbolcular kız arkadaş bulma konusunda şanslı mıdır?"

Bir eğlence mekanında gece boyunca tüm bakışların üzerlerine çevrileceğini zanneden futbolcular fena halde yanılır, mahcup olur! Bir futbolcu, hele hele ünlü ise bulunduğu mekanda tabii ki dikkat çeker ama üst düzey gece kulüplerinde hiç kimseye 'futbolcu' diye özel ilgi gösterilmez. Çünkü o düzeydeki mekanda yer alan müşterilerin çoğu, en az futbolcular kadar ünlü ve paralı kişilerdir. Bu bakımdan mekan sahipleri açısından futbolcuların diğer müşterilerden pek farkı yoktur. Özel muamele gösterilmesini isteyen futbolcular çoğu kez reddedilir. Futbolcuların kız arkadaş bulma konusunda da ayrıcalıklı oldukları söylenemez. Çok göz önünde oldukları için, kadınlar futbolculara genelde fazla yaklaşmaz. Tabii ki bu konunun da istisnası var; yakışıklılık. Eğer futbolcu, ünü ve parasının yanı sıra, bir de yakışıklıysa gece boyunca tüm mekanın ilgi odağı olur.

Haberin Devamı

Güler yüzlüdürler ve herkesle selamlaşırlar

Kamuoyunda futbolcular hakkındaki yanlış kanaatlerden biri de kendini beğenmiş, ukala oldukları falandır. Gerçek hiç öyle değildir. Mesela Reina'ya gittiğinizde, elinizi Roberto Carlos'un omzuna atmış, kadeh tokuştururken bulabilirsiniz. Veya mekanın tuvaletinde Fenerbahçeli futbolcularla, galip geldikleri bir maçın kritiğini yaparken de... Futbolcular, sanılanın aksine çok sıcakkanlı ve güleryüzlüdür. Kendilerine el kaldıran herkese, tanısalar da tanımasalar da selam vermekten kaçınmazlar. Hep güler yüzlü olmaya dikkat ederler.

Evliler çılgın, bekarlar 'ağır abi'

En çok merak edilen konulardan biri de futbolcuların eğlence mekanlarında neler yaptığıdır. Eşi yanında olan evli futbolcular çılgınlar gibi dans ederken, bekarlar ellerinde içki kadehleriyle bir köşede etrafı seyredip "ağır abi" takılmayı tercih eder.

Haberin Devamı

Bekar futbolcuların yanlarında kız arkadaşları oluyor tabii ki fakat mekana girip çıkarken 'yalnızmış' gibi davranmaya dikkat ederler. Onları gören bir insan pekala 'yalnız gelmiş' hissine kapılabilir. Aslında bu durum sadece futbolculara mahsus değil. İstanbul gece hayatındaki son trend bu. Yani, eğlence mekanlarına yalnızmış gibi girip çıkmak.

En çok Reina'ya giderler

İstanbul'da yüzlerce gece kulübü olmasına rağmen futbolcuların gittiği mekanların sayısı 10'u geçmez. Bunların içinde en revaçta olanı Reina. Kadın müşterilerin çokluğu, Reina'yı futbolcular açısından daha cazip bir hale getiriyor.

FUTBOLCULARIN EĞLENCE KARNESİ

FENERBAHÇE

Önder Turacı

Çok içince kendini kaybeder

İçkiyi seviyor. Bazen çok içip kendini kaybettiği zamanlar bile oluyor. Birkaç kez bu yüzden sıkıntı yaşadığı için artık dersini almış durumda. Çok içmiyor. Favori içkileri votka-Redbull, votka-elma, JB ve Jack Daniel's viski. En çok sevdiği gece kulübü Reina.

Uğur Boral

Neredeyse hiç çıkmaz

Sadece Fenerbahçe'de değil belki de tüm futbol aleminde gece hayatına en uzak olan isimdir. Eğlenmek için dışarı çıktığı çok nadirdir. Sadece özel günlerde kutlamalara falan katılır. Alkol de kullanmaz.

Deivid de Souza

Tuvaletçiye 100 YTL bahşiş

Fenerbahçe galip ise mutlaka eğlenmeye gider. Eğlenirken arkadaşlarıyla şakalaşmayı çok sever. Gecelerin gülen yüzüdür. Elinin açık olduğunu da belirtmek gerekir. Reina'nın kışlık mekanında erkekler tuvaletindeki lavaboyu temizleyen kadına 100 YTL bahşiş verecek kadar cömerttir.

Roberto Carlos

Garsonlardan bile çok görürsünüz

Gecelerde en çok boy gösteren futbolcudur. Yanında mutlaka tercümanını da götürür. Tercih ettiği içki genelde Jack Daniel's. Favori mekanları Reina ve Blackk. Eğer Reina'ya çok giden biriyseniz, Fenerbahçe'nin kamp dönemi öncesi bu mekanda garsonlardan bile çok görmüşsünüzdür onu.

Diego Lugano

Reina, Sortie, Blackk

Evli olmasına rağmen dışarı sık çıkan isimlerden. En çok gittiği kulüpler Reina, Sortie ve Blackk. Favori içkisi ise votka-Redbull.

Selçuk Şahin

Eğlenmeyi sever ama alkol almaz

Sık sık eğlenmeye gider. Alkol kullanmaz. Reina ve Blackk en sık gittiği mekanlar. Yaz aylarında Reina'nın merdivenlerinde elinde bardağı ile müziğe tempo tutarken görmeniz çok olağandır.

Colin Kazım

İçince çabuk dağıtıyor

O da Önder Turacı gibi içkiyi sever. Her çıktığında mutlaka içer. Ancak içince çabuk dağıtıyor. Genelde takım arkadaşlarıyla eğlenir. En çok votka-Redbull içiyor.

Yasin Çakmak

Favori içkisi bira

R&B müzik dinlemeyi seviyor. Discorium en çok tercih ettiği mekan. Öyle çok içen biri değildir. Genelde bira içer.

Can Arat:

'Sağlam' içer

Çok çıkar ve içkiye dayanıklıdır. 'Sağlam' içer. Reina, Sortie ve Blackk sık gittiği mekanlar. Sadece takım arkadaşlarıyla çıkmakla kalmaz, diğer tanıdıklarıyla da eğlenmeye gider. Jack Daniel's ve votka-Redbull sık tükettiği içkiler. Beyaz şarabı da çok sever.

Alex de Souza

Hafta içi eğlenir

Eğer önlerinde önemli bir karşılaşma yoksa hafta içi çıkmayı tercih eder. Gürültülü müziklerle arası iyi değildir, hafif müzikli mekanları tercih eder. Sık sık eşiyle Aşşk Cafe ve Fraydays'e gider. Nadiren çıktığı hafta sonlarında ise tercihi Kuruçeşme'deki mekanlar oluyor.

Gökçek Vederson

Eşinin elini bırakmazdı

Eğlenmeye çıktığında yanında mutlaka eşi de olurdu. Hatta gece boyunca eşinin elini dahi bırakmazdı. Fakat bu yaz eşini fazla göremedik. Fazla alkol almaz. Galibiyetlerden sonra, İstanbul gece hayatının diri olduğu bir gün ise, takım arkadaşlarıyla birlikte çıkar. En çok gittiği gece kulübü Reina.

Maldonado

Alex ile birlikte eğlenir

Özel davetlere eşiyle birlikte gidiyor. Hafta içlerinde bazen Alex de Souza ile birlikte çıkıyor. Genelde sek viski içmeyi tercih ediyor.

Tümer Metin

En cesur futbolcu!

Eğlenmeyi çok sever. Gece hayatında en çok görülen futbolcular arasında yer alır. Evli olmasına rağmen, gittiği mekanlarda başka kadınlarla görülmekten çekinmez.

GALATASARAY

Arda Turan

Magazincilerin gözdesi

Gece hayatını çok sevdiğini bilmeyen yok. Magazin sayfalarında sık gördüğümüz Arda, özellikle Şamdan'ı çok seviyor. Fakat zaman zaman Kuruçeşme'deki mekanları da ziyaret ediyor. Votka-elma en çok tükettiği içki.

Ümit Karan

Evlilik bile durduramadı

Eğlence mekanlarında en çok görülen futbolculardan biri, belki de birincisi. Evlenmesine rağmen hız kesmedi. Scotch, Reina, Discorium ve Niş sık gittiği mekanlar. Bu yaz en çok Reina'da görüldü. Jack Daniel's ve JB viskilerini içiyor.

Aykut Erçetin

Artık fazla çıkmıyor

1-2 yıl öncesine dek çok sık çıkardı. Şimdi fazla çıkmıyor. Genelde kız arkadaşıyla birlikte Reina ve Sortie'ye gidiyor.

Cassio Lincoln

Blackk'ın müdavimi

Tahmin edileceği üzere eğlenmeyi çok sever. Blackk'ın müdavimidir. Reina, Lucca ve Niş de uğrak yerleri arasında. Kadınlara da çok düşkündür. Eğer herhangi bir mekanda kendisini yalnız görürseniz, bilin ki çok ciddi bir problemi vardır. Votka ve JB viski içer.

Uğur Uçar

Lucca, Camelot, Scotch

Eğlenmeyi seven isimlerden. Lucca, Camelot, Scotch favorileridir. Zaman zaman diğer futbolcular gibi Kuruçeşme'deki mekanlara da gider. Votka-Redbull içmeyi sever. Ara sıra da bira içer.

Barış Özbek

Kuruçeşme'ye çok gider

O da eğlenmeye sık giden futbolculardandır. Genellikle Kuruçeşme'deki mekanları tercih eder. Nadir de olsa Nişantaşı Marca, Discorium ve Lucca'da da görebilirsiniz. Votka-elma ve Absolud içer.

Emre Güngör

Ölçülü eğlenir

Genelde eşiyle çıkar. Bu yüzden biraz daha dikkatli ve ölçülü eğlenir.

Servet Çetin

Türkü barları sever

Çoğu futbolcu gibi Kuruçeşme'deki mekanlara gitmektense türkü barları tercih eder. Genelde yakın arkadaşları ve özellikle de ailesiyle vakit geçirmeyi sever.

Orkun Uşak

Eğlenmeyi sever ama içmez

Eğlenceye düşkündür. Özellikle sakatlığı nedeniyle oynayamadığı zamanlarda mutlaka eğlenmeye gider. Fakat alkolden uzak durur.

BEŞİKTAŞ

Matias Delgado

Eşiyle çıkar

Eğlenmeyi sever. Gittiği mekanlarda mutlaka eşi de yanında olur. En çok Reina ve Blackk'a gidiyor. Votka-Redbull içiyor.

Serdar Özkan

Votka-Redbull'u seviyor

Çok sık olmasa da çıkıyor. Genelde birkaç erkek arkadaşıyla birlikte geziyor. Futbolcuların favori içkisi votka-Redbull'u o da çok seviyor.

Rüştü Reçber

Özel günlerde çıkar

Evinde vakit geçirmeyi daha çok sever, sadece özel günlerde dışarı çıkar. Çıktığı zaman da yanında mutlaka eşi olur. O özel zamanlarda gittiği üç mekan vardır; Reina, Sortie ve Blackk.

Baki Mercimek

En iyilerden

Bu sezon Beşiktaş'a veda eden Baki, eğlenmeyi en iyi bilen ve gece aleminde en çok çevresi olan futbolculardan. O da Reina'nın müdavimlerinden.

İbrahim Toraman

Anadolu yakasında takılır

Sezon içinde Anadolu yakasında gece kulüplerine gider, tatil dönemlerinde ise karşıya geçip Reina ve Supper Club'da eğlenir. Kesinlikle alkol kullanmaz.

Hakan Arıkan

Yazları ortada gözükmez

Genelde kış aylarında, kızlı erkekli gruplarla çıkar. Yazları ortalarda gözükmez. Etiler'deki Mansion ve Camelot en çok gittiği mekanlardır. Hafif alkollü içecekleri seviyor.

Mert Nobre

Ev partilerine katılır

Dışarı fazla çıkmaz. Genelde Bobo gibi yakın arkadaşlarının verdiği ev partilerine katılır. Özel günlerde eşiyle birlikte çıkar. Sortie veya Reina'yı tercih eder. Alkolü sevmez.

Bobo

Gittiği her yere eşini de götürür. Sık olmamakla birlikte gece kulüplerine gider. Onun da alkolle arası yoktur.

Iraz GÖKÇEÖREN (Bodrum Türkbükü 34 Beach)

En iyi Fenerliler eğleniyor

Geçmiş yıllarda Nişantaşı Suite, Nişantaşı C.Bulls, Camelot, Laila ve Maggio Nişantaşı'nın işletmeciliğini yapan, bu yaz da Türkbükü 34 Beach'te çalışan Iraz Gökçeören, 3 büyükler içinde eğlenmeyi en iyi bilen futbolcuların Fenerbahçeliler olduğunu söyledi. Gökçeören, sorularımızı şöyle yanıtladı:

* Futbolcular sizin için iyi bir müşteri midir?

Eğlenmeyi seviyorlar. Çok alkol almasalar da düzgün müşterilerdir. Efendi dururlar. Sporcu olmalarının verdiği sorumlulukla düzgün eğlenmeye gayret ediyorlar. Bugüne kadar hiçbiriyle sorun yaşamadık.

Yabancılar eğlence konusunda daha rahat

* Türk futbolcular eğlenmeyi biliyor mu?

Biliyorlar ama bir kısmı çok alt seviyeden geldiği için bulundukları yeri hazmedemiyorlar. Yabancılar daha rahat. Türkler çok fazla takıyorlar; 'O ne dedi, bu ne dedi, şu niye baktı' diye. Yabancılarda bu yok, onlar daha rahatlar. Kendilerinden emin olabiliyorlar.

* Futbolcuların sizden özel bir beklentisi oluyor mu?

Bireysel, özel bir talep olmuyor. Ama gizlilik konusunda, bazı şeylerin ortaya çıkarılmaması hususunda biz de onlara yardımcı oluyoruz.

* Futbolcular arasında eğlenmeyi en iyi bilenler kimler?

Eğlenmeyi en iyi bilenler Fenerbahçeliler. Önemli galibiyetlerden sonra falan geliyorlar. Hakikaten bütün takım çok iyi eğleniyor.

* Fenerbahçeli futbolcular daha çekingen ve stresli deniyor. Böyle bir gözleminiz var mı?

Öyle bir şey yok. Fenerbahçeli futbolcular sadece galibiyetlerden, iyi sonuçlardan sonra dışarı çıktıkları için stressizce eğlenebiliyorlar. Kötü bir sonuç aldıkları zaman zaten çıkmıyorlar.

* Sigara kullanan var mı?

Sigara kullanan mutlaka oluyor ama gözümün önünde fosur fosur içene, denk gelmedim açıkçası. Keyif içenler oluyor arada tabii.

Futbolcu ile yöneticisi aynı mekanda pişti oldu

* Kulüp yöneticilerinden, başkanlardan uyarı geliyor mu size, oyuncularıyla alakalı?

Bize herhangi bir uyarı gelmedi ama geçen sene çok komik bir olay oldu. Bir kulübün yöneticisi ile futbolcusu aynı anda aynı mekana eğlenmeye gelmişlerdi. Karşılaştılar... Futbolcu çaktırmadan, yöneticisinden uzak bir köşeye çekildi, oradan hiç çıkmadı. Bir defasında da gündüz maçta karşılaşan iki takım iki ayrı takım aynı mekana gelmişti. Kazanan ve kaybeden takımlar. İsimlerini söylemeyeceğim ama biri İstanbul, diğeri Anadolu takımıydı. Dışarıdan görenler için çok komik bir görüntü oluşmuştu. Ama iki taraftan da kimse bir şey söylemedi. Herkes güldü.

* Futbolculardan ötürü mekanınızda hiç kavga çıktı mı?

Hayır. Hiç öyle bir şey başımıza gelmedi. Dediğim gibi o konularda çok düzgünler.

Ersen, Ergin Keleş ve Baki çok cömerttir

* Futbolcular yalnız mı geliyorlar?

Genelde tek geliyorlar. Bir yere biriyle girip çıkmaktan çok hoşlanmıyorlar. İçeride konuştukları, görüştükleri kişiler olabiliyor ama özellikle tek girip tek çıkıyorlar. Bu konuda dikkat ediyorlar. Biriyle çıkma olayı çok nadir oluyor. Yüzde 90'ında görmedim bunu.

* Alkol almayan isim var mı?

İbrahim Toraman, Önder Turacı, Uğur Boral. İsimlerini hatırlayamadığım birkaç futbolcu daha var, alkol kullanmayan.

* Futbolcular cömert mi?

Bu konuda en iyi örnek Ersen Martin'dir. İnanılmaz cömerttir. Ayrıca, Trabzonsporlu Ergin Keleş ve eski Beşiktaşlı Baki Mercimek de oldukça cömert.

Ali Ünal (Reina)

Antrenman kıyafetiyle gece kulübüne geliyorlar

Gece hayatı deyince akla gelen ilk mekanlar arasında yer alan Reina'nın işletmecisi Ali Ünal, Türk futbolcuların eğlence anlayışının son 4-5 yılda çok değiştiğini belirterek, her geçen daha bilinçli hareket ettiklerini söyledi. "Türk futbolcular eğlenmeyi yavaş yavaş öğreniyorlar" diyen Ünal, 'Almancı' olarak tabir edilen futbolcuların giyim kuşam konusundaki aşırı rahatlığından yakındı...

* Futbolcular sizin iyi bir müşteri midir?

İyi müşteri olanı da var, olmasını istemediklerimiz de var. Öyle, çok para harcayan veya mekandaki ambiansı iyi bir hale getiren çok fazla futbolcu yok. Ama iyileri de var tabii. Yarı yarıya diyebiliriz.

* Türk futbolcular eğlenmeyi biliyor mu?

Yavaş yavaş öğreniyorlar. Çok fazla vakitleri olmadığı için herhalde, gece çıkmayı iyi bilmiyorlar. Özellikle de Almanya'dan gelen 'Almancı' dediğimiz futbolcular. Mekana, sanki antrenmana gider gibi geliyor. Bir restorana, bir gece kulübüne giderken ne giymesi gerektiğini pek bilmiyorlar. Konsepte aykırı davranıyorlar.

6 erkekle birlikte geleni futbolcu olsa bile almıyoruz

* Futbolcuların sizden özel bir beklentisi, talebi oluyor mu? Özel muamele gösterilmesini isteyenler var mı?

Kapıda bir bakıyorsun 6 tane erkek gelmiş. Prensip olarak 6 tane erkek almıyoruz. Kim olursa olsun almıyoruz 6 erkek. Bu kadar erkeğin bir arada eğlenmesi çok zor bir gece kulübünde. Geliyor, "Ben futbolcuyum" diyor; "Ama benim de kurallarım var" diyorsun. Böyle kapıdan dönen çok futbolcu oldu. Biraz ısrar ediyorlar girmek için tabii ama... Fakat şunu rahatlıkla söyleyebilirim, taşkınlıkları yok.

Bu işi yıllardır yapan biri olarak şöyle bir gözlemimi anlatayım size; çok değil 4-5 yıl önce bile, 3 gün sonra maçı olan bir futbolcuyu eğlence mekanlarında görebiliyorduk. Ama artık çok dikkat ediyorlar. Adam cumartesi oynayıp kazandıysa, o akşam Reina'da falan görüyorsun, ondan sonra bir daha göremiyorsun... Ta ki öbür galibiyetine kadar. Ya da İstanbul'a gelen deplasman takımı, sadece maçtan sonra geliyor. Futbolcular eskiden çok içki içiyordu, artık dikkat ediyorlar. Fazla içki içmiyorlar, 1-2 kadeh içip gidiyorlar. Ama tabii bu söylediklerim futbol sezonu için geçerli. Sezon bitince daha farklı içip eğleniyorlar.

* Futbolcuların kadın müşterilerinizi rahatsız ettiği ya da bu tip şikayet geldiği oluyor mu?

Öyle bir şikayet almadım, öyle şeye de rastlamadım. Futbolculardan imza isteyen müşteriler oluyor sadece. Bazen yanında Türkiye'nin en ünlü futbolcusu eğleniyor, hiç aldırış dahi etmiyor müşterilerimiz. Bekar futbolcu alırsanız rahatsız ederler ama biz bekar almıyoruz. Yanlarında ya kız arkadaşları oluyor ya da bir grupla gelmiş oluyorlar, o gruplarında da kız arkadaşları oluyor. Bu şekilde geldiklerinde bir rahatsızlık olmuyor.

Fenerliler hep kendi aralarında eğlenir

* Genelde Fenerbahçeli futbolcuların, diğer takımların oyuncularına göre biraz daha çekingen ve stresli olduğu söylenir. En sık geldikleri mekanın işletmecisi olarak böyle bir gözleminiz var mı?

Fenerbahçeli futbolcular kendi aralarında eğlenmeyi tercih ediyor. 4-5 tanesi bir araya gelip eğleniyor. Ama diğer takımlara baktığımızda, onların futbolcuları başka mesleklerden kişilerle geliyor. Fenerbahçe'de saha içindeki bütünlük dışarıda da var. Onun için eğlenmeye de beraber gidiyorlar.

* Futbolculardan kaynaklanan bir kavga oldu mu hiç mekanınızda?

Futbolcularımız artık gayet bilinçlendi. Ne zaman eğleneceklerini biliyorlar. Futbolcularımızdan memnunuz.

* Sigara kullananlar var mı?

Sigara içenler var tabii ki. Herhangi bir çekinme olmuyor. Neticede onun o anki özel hayatı.

* Mekanınıza yalnız girip, kadınla çıkan futbolcu oldu mu?

Dünyanın her yerinde bir gece kulübünde veya bunun gibi bir mekanda insanlarla tanışırsınız. Sizin dediğiniz gibi, mekanımıza yalnız gelip, kadınla çıkana rastlamadım. Hatırlamıyorum. Bize basketbolcular ve voleybolcular da geliyor. Özellikle de yabancı sporcular Reina'nın müdavimlerinin başında yer alıyor. Mesela Fenerbahçeli basketbolcu Solomon, bizim kadrolu müşterimiz!

* Alkol almayan isimler var mı?

Önlerinde maç varsa çoğu içki almıyor. Ama genel olarak benim bildiğim alkol almayan futbolcu yok.

Futbolcularımız cimri

* Futbolcular cömert midir? Personele bahşiş veriyorlar mı?

Futbolcularımız cimriler, çok para harcamıyorlar.

* Kulüp yöneticilerinden, başkanlardan uyarı geliyor mu size, oyuncularıyla alakalı olarak?

Hiçbir kulüpten bir tepki almadık. "Aman geldi mi bizim futbolcular? Üç gün sonra maçımız var" diye soran olmadı. Böyle bir şey başımıza hiç gelmedi.

Sırrı Şahin (Sortie)

O paralar nereye gidiyor anlamıyorum

Son dönemin gözde eğlence mekanlarından Sortie'nin müdürü Sırrı Şahin, futbolcuların sanıldığı kadar çok para harcamadığını söyledi. "Futbolcuların birey olarak çok fazla getirileri yok" diyen Şahin, personele bahşiş konusunda da eli sıkı davrandıklarını ifade etti. Sırrı Şahin, sorularımızı şöyle yanıtladı:

* Futbolcular sizin iyi bir müşteri midir?

Tabii ki iyi müşteri. Ünlü olmaları bizim için avantaj. Ama işin doğrusu birey olarak çok fazla getirileri yok.

* Türk futbolcular eğlenmeyi biliyor mu?

Eğlence sektörüne biraz uzaklar. Biraz daha gizlilik isteyen bir işleri var. Bir limitleri var eğlence için. Eğlence mekanlarına gizlice gelip gitmeyi tercih ediyorlar. Özellikle de yanlarında kız arkadaşları varsa kesinlikle ön kapıdan girmek istemezler.

Tümer Metin'in hiç kapris yapmaz

* Futbolcuların sizden özel bir beklentisi, talebi oluyor mu? Özel muamele gösterilmesini isteyenler var mı?

Bazen onların konumu dolayısıyla kaprisleri var. Hepsi için olmasa da çoğu için bu geçerli. Rahat eğlenmek isteyen futbolcular var. Özellikle bekar isimler rahat olmayı tercih ediyorlar. Tümer Metin mesela geçen sene bize çok gelirdi. Fazla kaprisi yoktu. Futbolcular geldiğinde üst katlarımızı tercih ediyor. Biraz daha tedbirliler. Meydanlarda bangır bangır oynayamazlar, rahat edemezler. Futbolcu olmalarından dolayı kadınlar etraflarında yoğunlaşıyor.

* Futbolcuların bayan müşterilerinizi rahatsız ettiği ya da bu tip şikayet geldiği oluyor mu?

Futbolcular onları rahatsız etmiyor aslında, bayanlar futbolcuları rahatsız ediyorlar. Oralarda olmak, futbolcuya yakın olmak istiyorlar, tanışmak istiyorlar. Bunun sonucunda da futbolcu yakınlaşmak istiyor tabii ki. Ama rahatsızlık seviyesine vardığı söylenemez. Ama futbolcular mekanda bayanlara çok fazla ilgi göstermiyor. Ancak çok içerse olabilir ama buna fazlasıyla dikkat ediyorlar.

* Futbolcularla ilgili bir kavga oldu mu hiç mekanda?

Kavga değil ama bayanların oraya yoğunlaşması, başka erkeklerin kıskanması gerginlik yaratabiliyor. Ama kavga olmadı hiç.

* Sigara kullananlar var mı?

Sigarayı paketle içen yok da, keyif için 1-2 tane içen oluyor. Bunlara isim vermesek daha iyi olur.

Futbolcu ve kadın aynı anda çıkmaz

* Hiç yalnız girip bayanla çıkan futbolcu oldu mu?

Oluyor tabii ki. Ama çok açık beraber gitmezler. Artık işin şekli değişti. Ya önce futbolcu gidiyor, peşinden kadın gidiyor ya da tam tersini yapıyorlar.

* Alkol almayan isimler var mı?

Alkol almayan ama önündeki kadehe alkol görüntüsü vermek isteyen futbolcular oluyor. Zaman zaman şu da oluyor, koyu renk bir şey isterler, enerji içeceği gibi görünsün isterler. Ya da kömür şarap görüntüsü veren alkolsüz içecekler isteyenler oluyor.

* Futbolcular cömert midir? Personele bahşiş veriyorlar mı?

Futbolcular çok cömert değiller. O kadar paralar konuşuluyor ediyor ama o paralar nerelerde, bilmiyorum. Onlara bir saygı bir ayrıcalık her şekilde yapılıyor. Ama onlar personele bahşiş konusunda zayıf kalıyorlar. Bence kazandıkları paraların ve şöhretin karşılığında eğlence mekanlarında özel bir yerde durmayı talep etmeleri gerekir. Sıradan insanlar bile daha uç, daha kaliteli bir şekilde eğlenmek isterler. "Bak, benim yerim burası" derler. Ama futbolcularımızda bu yok. En kalabalık noktada ayakta içkileriyle durmaktan kaçınmıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!