Gazete bayilerine Hürriyet’ten teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Gazete bayilerine Hürriyet’ten teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2016 19:56

OKURLARA her gün Hürriyet gazetesini ulaştıran İstanbul’daki gazete bayileri ve satış noktaları Hürriyet Dünyası’nda düzenlenen ödül toplantısında bir araya geldi.

Haberin Devamı

Gazete merkezinde düzenlenen törende yapılan konuşmaların ardından 5, 10, 15, 20 ve 25 yıldır Hürriyet ile iş ortaklığı yapan, günlük satışı 100’ün üzerindeki bayi ve satış noktalarına teşekkür plaketleri sunuldu.

Törende konuşan Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, gazete bayilerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Halkın bilgiye ulaşabilmesi, basın özgürlüğünün işleyebilmesi için özgürce hazırlanan gazetelerin gazete bayileri üzerinden toplumla buluşabilmesinin de zorunlu olduğunu” söyleyerek, “Siz de demokraside toplumun bilgilenmesi için temel bir işlevi yerine getiriyorsunuz” dedi. Ergin, “Bir gazetenin hazırlanabilmesi için muhabirlerin, editörlerin ve köşe yazarlarının olması gerekiyor. Ardından gazetenin baskıya girmesi ve bir sonraki aşamada gazeteyi Türkiye’nin dört bir tarafına dağıtacak bir organizasyonun olması gerekiyor. Son noktada, gazeteyi okurla buluşturacak halkada gazete bayileri yer alıyor. Okurun gazeteyle buluşabilmesi, ancak bütün bu aktörlerin el ele tutuşmasıyla mümkün olabiliyor. Bütün bu halkalar bir bütün oluşturuyor, her biri birbirini tamamlıyor. Sizler de gazete bayileri olarak bu süreç içinde bizler için vazgeçilmezsiniz” dedi.

KRİTİK ÖNEMDE

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Çağlar Göğüş de, yakın zamanda yaptırdıkları bir çalışmanın basılı gazetelerin önemini ortaya koyduğu anlatarak, “Halen okurların önemli bir kısmı basılı gazeteyi güven ve sıcaklık olarak görüyor. İnsanlar internete geçti ama güven duygusunu halen gazetede buluyor. Bu, aslında gazetenin satıldığı noktaya da güven anlamına geliyor” dedi. Göğüş, “Hürriyet’in satıldığı noktalar bizim için çok önemli, sizlerin emeğini çok önemli buluyoruz. O noktaların bu güven duygusu açısından kritik olduğunu düşünüyoruz” diyerek bayilere teşekkür etti.

Yay Sat Genel Müdürü Hakan Urhan da gazete bayilerine “meşakkatli ve özverili çalışmaları” için teşekkür ederek, “Sizler karanlığa ışık tutan kahramanlarsınız. Böyle bir ailenin başında olduğum için mutluyum” dedi. Sektörün kısa bir değerlendirmesinin yapıldığı toplantı toplu fotoğraf çekimi ve ardından topluca yenen öğle yemeği ile son buldu.

BAKMADAN GEÇME!