Galatasaray Avrupa'da kazanamıyor

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray Avrupada kazanamıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2016 16:29

Avrupa'dan ilk ve tek kupayı da Türkiye'ye kazandıran, tüm rakiplerine korku salan Galatasaray'ın geçmiş dönemdeki efsanevi başarıları yok olmak üzere.

Haberin Devamı

Galatasaray bu sezon Avrupa Kupaları'nda oynadığı 7 maçın sadece 1'ini kazanabildi. Şampiyonlar Ligi grup maçlarında sadece Benfica'yı yenen Sarı Kırmızılı ekip, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde yer alan zayıf Kazak takımı Astana'yı 2 maçta da yenemedi ve grup 3.'sü olarak Lazio ile eşleşti.

GALATASARAY AVRUPA'DA KAZANAMIYOR
Bir zamanlar Avrupalıların cehennem olarak gördüğü Ali Sami Yen deplasmanı zorluk derecesi olarak epeyce gerilemiş durumda. Son 2 yılda Avrupa Kupaları'nda oynadığı 13 maçta tek bir galibiyet alan Galatasaray kendi evinde de kolay kolay kazanamazken son Lazio karşısında da öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve tur avantajını İtalyan rakibine kaptırdı.

Bu sezon Avrupa Kupaları'nda 7 maç oynayan Galatasaray tek bir galibiyeti 3 yenilgi ve 3 beraberliği var. Sarı Kırmızılı ekip geçtiğimiz 2014-15 sezonunda da, Şampiyonlar Ligi'ne direk olarak katılmış ve grubunda oynadığı 6 maçın 5'inde yenilmiş sadece birinde ise Anderletch ile berabere kalmıştı. Böylece Avrupa Fatihi Galatasaray son iki sezonda Avrupa'da oynadığı 13 maçta 1 kez kazanabildi ve "Avrupa Fatihi" efsanesi de yerle bir oldu.

BAKMADAN GEÇME!