Spor yazarları Galatasaray-Lazio maçı için ne dedi?

Güncelleme Tarihi:

Spor yazarları Galatasaray-Lazio maçı için ne dedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2016 11:30

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde konuk ettiği Lazio ile 1-1 berabere kalarak son 16 takım arasına girme şansını Roma'daki rövanşa bıraktı. Karşılaşmayı değerlendiren spor yazarları sarı kırmızılı takımın eksiklerine dikkat çekerken, İlker Yasin teknik direktör Mustafa Denizli'ye çok önemli bir çağrıda bulundu...

Haberin Devamı

Spor yazarları Galatasaray-Lazio maçı için ne dedi

Galatasaray geleneği bozmadı (Hakan Ünsal - Hürriyet)

Oyuna iyi başlayan, golü çok iyi zamanlama ile atan Galatasaray, klasik haline gelen alan savunmasında gol yeme ritüeline dönmese, maçı farklı yere taşırdı. Golü duran toptan yemek yetmedi, üstüne verilen pozisyonlar da duran toptandı. Bu kullanılan toplar herkese duruyor ama Galatasaray olunca neredeyse top kaleye girmek için can atıyor!

Spor yazarları Galatasaray-Lazio maçı için ne dedi

Hayal gücü bile yetmez (İlker Yasin - Hürriyet)
2014 Ocak ayında Azerbaycan’da çalışırken Türkiye için “Ya olmazsa korkusu içindeki korkaklar ülkesi” ve 10 Aralık 2015’te ise, “Hiç kimse endişe etmesin, Galatasaray için 21. haftada çok farklı tablo ortaya çıkar” diyen Denizli ile “Bunları da atlatırız”, “Galatasaray’ın şansı her zaman yüzde 51” diyen Denizli, artık bir gerçeği görmeli ve kabul etmeli.

1-) Bu kadro Galatasaray’ın kadrosu değildir, yetmez, Denizli’yi bir adım ileri götürmez. 2-) Değişim, değişimden korkmayı da öğretir. Tecrübe hamle yaptırmaz, hayal ettirmez. Takımların önündeki sorunları ve gelecekteki tehlikeleri geçmişin bilgeliğiyle değil, aynı 1988’deki hayal gücüyle çözmek mümkün.

Spor yazarları Galatasaray-Lazio maçı için ne dedi

Planı Sabri bozdu(!) (Ateş Bakan - Hürriyet)
Denizli aslında, hepimizden daha iyi takımın durumunun farkındaydı. Sanılanın aksine bir de planı vardı; Maçı, 75 dakika sıfır-sıfır götürmek, 75. Dakikadan sonra Oğulcan, Umut ve Yasin’i veya Bilal’i kullanarak rakibi baskı altına almak ve golü bulmak.

İtalyan takımının maç berabere gittiği sürece üzerine gelmeyeceğini kontrollü oynayacağını biliyordu. 0-0 ile oyun son bölümüne kadar gitmek istedi. Aslında planı, Sabri’nin golü bozdu. Lazio golü yedikten sonra, gol atmak için oynayınca bizim defomuz çıktı ortaya...

Spor yazarları Galatasaray-Lazio maçı için ne dedi

Galatasaray'ın işi çok zor (Erman Toroğlu - Sabah)
İki gün önce Fenerbahçe Stadı'na giden seyirciye bakıyorsunuz, sahayı doldurmuş. Dün gece ise tribünlerin yarısı boş. Galatasaray seyircisi takımına güvenmiyor bir defa. Ama normal! F.Bahçe'nin Avrupa kupası maçını seyrederken büyük keyif alıyorsun.

G.Saray'ı izliyorsun ite-kalka futbol oynuyorlar. Düşünün, kaç tane gol kaçırdı G.Saray, Lazio'yu güç pozisyona kaç kez düşürdü ki, Lazio da öyle aman aman bir takım değil.

Spor yazarları Galatasaray-Lazio maçı için ne dedi

Hey gidi günler hey! (Mert Aydın - Fotomaç)
Lazio, orta sahadan elini kolunu sallayarak geçiyor. Galatasaray orta sahasında pas yapılamıyor. Bu arada Selçuk'a, Sneijder'e, Podolski'ye yardımcı olacak Bilal kenarda oturuyor. Belki de Mustafa Hoca'nın bir türlü açıklanmayan yardımcısı olan yardımcısı odur.
Stoper bolluğunda tüm duran toplarda pozisyon veriyor Galatasaray.
Spor yazarları Galatasaray-Lazio maçı için ne dedi

Geçmiş olsun (Serhat Ulueren - Vatan)
Sabri'nin attığı gol öncesi Donk kılpayı da olsa ofsayt gibiydi. İlk yarıda Koray’ın boş topta rakibini itmesi, ikinci yarıda da Olcan’ın sağ dirseğiyle kestiği pozisyonlara hakem penaltı çalsa her şey zaten bitecekti.

Bence 1-1 kötü sonuç değil ama tur için yeterli olmaz. İtalya’da biraz zorlar ama kaybedersin, ezeli rakibin F.Bahçe ise finali oynarsa sakın ağlama. F.Bahçe’nin bu kupayı alması benim için asla sürpriz olmaz ama G.Saray’ın Roma’da Lazio’yu yenmesi büyük sürpriz olur.

Spor yazarları Galatasaray-Lazio maçı için ne dedi

Beş stopere rağmen (Şansal Büyüka - Milliyet)
Galatasaray’ın göbeğinde Koray ile Hakan Balta... Önlerinde Donk ile Chedjou... Sağbek Denayer zaten stoper orjinli... Bu beş stopere rağmen Lazio’nun faul atışından gelen yan topunda, golü atan Milinkoviç’in yanında bir Allah’ın kulu yoktu... Şöyle bir zorla, rakibinin vuruş dengesini boz, rahatsız et, hiçbiri yok... Beş stoper dahil herkes ceza alanının içinde ama kelimenin tam anlamıyla kuru kalabalık...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!