Gakgoşlar "3 büyüklere" karşı ligde siftah peşinde

Güncelleme Tarihi:

Gakgoşlar 3 büyüklere karşı ligde siftah peşinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2014 17:01

Spor Toto Süper Lig'de yarın Fenerbahçe'yi konuk edecek Elazığspor, sarı-lacivertli ekibi yenerek "3 büyükler" olarak adlandırılan takımlara karşı Süper Lig'deki ilk galibiyetine imza atmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Süper Lig'de 4. sezonunu geçiren Elazığspor, "3 büyükler" olarak bilinen Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe ile ligde 7'şer kez karşılaştı. Bu 21 maçın 5'inden beraberlikle, 16'sından mağlubiyetle ayrılan Elazığ ekibi, yarın Fenerbahçe'yi mağlup ederek kulüp tarihinde bir ilke imza atmak istiyor. Ligde Beşiktaş'a 7, Galatasaray'a 5, Fenerbahçe'ye ise 4 kez mağlup olan Elazığ temsilcisi, 5 beraberlikten 3'ünü Fenerbahçe'ye, 2'sini ise Galatasaray'a karşı elde etti. Bu maçlarda kalesinde 60 gole engel olamayan Elazığspor, rakip fileleri ise 20 kez havalandırdı. Gakgoşlar, "3 büyüklere" karşı en farklı yenilgisini 2003-2004 sezonunda 7-1'lik skorla Fenerbahçe karşısında aldı. Bordo-beyazlı ekip, "3 büyüklere" karşı tarihindeki tek galibiyetini ise bu sezon Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nda iç sahada Galatasaray'a karşı 1-0'lık skorla elde etti.

Gakgoşlar evinde son 4 maçını kazandı

Ligde son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla çıkışa geçen ve taraftarının yüzünü güldüren Elazığspor, bu çıkışını Fenerbahçe karşısında da sürdürmeyi hedefliyor. Son 2 lig maçında sahasında Kayserispor'u 3-0, deplasmanda Torku Konyaspor'u 3-2 mağlup etmeyi başaran ayrıca iç sahada 4 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan Elazığ ekibi, Fenerbahçe'yi yenerek hem alt sıralardan uzaklaşma yolunda önemli bir adım atmak hem de evindeki seriyi sürdürmek istiyor. Elazığspor, sahasındaki son 4 maçta Medical Park Antalyaspor'u 4-1, Çaykur Rizespor'u 1-0, Akhisar Belediyespor'u 2-1 ve Kayserispor'u 3-0 mağlup etmişti. Elazığ Atatürk Stadı'nda yarın oynanacak Elazığspor-Fenerbahçe maçı, saat 20.00'de başlayacak.

BAKMADAN GEÇME!