Forvetlere bak skoru gör

BU coşkuyu, heyecanı yaşamak ve böylesine bir final maçında oynamak her futbolcuya nasip olmaz.

Haberin Devamı

Trabzonspor’da dün akşam bunun bilincinde olmayan ve son maçlarını oynayan futbolcular bir hayli fazlaydı. Doğrusu Trabzonspor maça çok iyi başladı ancak devamını getiremedi. Öyle bir istekle ve baskıyla başladı ki Trabzonspor müthiş. Gol ha geldi geliyor derken, gol Fenerbahçe’den geldi. Trabzonspor öyle saldırdı ki karşısındaki takımın Fenerbahçe olduğunu unuttu. Fenerbahçe’nin ilk atağı gol oldu.
Şöyle iki takımın forvetlerine bakıyorum, bir tarafta Sow ve Webo, diğer tarafta Halil ve Volkan. Trabzonspor geliyor ama ceza sahasına kadar, ondan sonra bir şey yok. Halil ve Volkan Fenerbahçe defansının arasında sanki turistik geziye çıkmış gibiler. Diğer tarafta ise Sow ve Webo sürekli kovalıyor ve gol arıyor. Yani iki takımın forvetleri arasında dağlar kadar hatta dağlardan da büyük fark var. Fenerbahçe defansı ilk yarıda hiç zorlanmadı bile. İkinci yarıda ise oyunun kontrolü çoğunlukla Fenerbahçe’deydi. Önde olmanın da avantajı ile oyunu istediği gibi yönlendirdi. Daha sakin oynayarak az ama etkili geldi.
Trabzonspor ise ikinci yarıda tüm gücünü sahaya koymaya çalıştı ama gücü de bir yere kadar. Öyle rakibini sahasına hapsederek bir baskı kuramadı. Tabii ki bunda sahada oyunu yönlendirecek ve takımı ateşleyecek bir oyuncusunun da olmaması büyük etkendi. Bunu yapması beklenen takımın 10 numarası Adrian. Ancak Adrian senede üç bilemedin dört maç keyfi gelirse oynar. Dün akşam da çoğu maçta olduğu gibi yine gününde değildi. Sonlara doğru gelindiğinde Trabzonspor bütün riskleri aldı. Henrique’ninde oyuna girmesi ile Trabzonspor biraz canlandı ancak iş işten geçti.

Haberin Devamı

SIFIR ÇEKTİLER

Diğer hedeflerin tek tek yok olduğu gibi kupa da gitti. Yani koskoca Trabzonspor sezon sonunda sıfır çekti. Tek teselli Avrupa’ya gitmek oldu. Tabii ki biraz züğürt tesellisi oldu. Sonuç olarak önümüzdeki sezon için Trabzonspor’da çok şeyler değişecek, birçok yenilik olacak ve olması da şart. Önümüzdeki hafta başından itibaren yenilikleri görmeye başlayacağız. Geçtiğimiz sezonu artık saymıyoruz ve özlenen Trabzonspor’u hasretle bekliyoruz. Doksan dakikanın çoğunluğunda isteyen Fenerbahçe idi ve istediğini de fazla zorlanmadan aldı. Alkışlıyor ve tebrik ediyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları