Evde et yoksa kedinizi pişirin!

Güncelleme Tarihi:

Evde et yoksa kedinizi pişirin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 09:35

Dünyanın en medeni ülkeleri arasında gösterilen İsviçre’de insanın kanını donduracak bir Noel geleneği var: Kedi eti yemek!

Haberin Devamı

Hayvan hakları örgütü SOS Chat Noiraigue, 220 bin İsviçrelilerin gizlice kedi ve köpeklerini yediğini iddia ederek bir mücadele başlattı.

Evde et yoksa kedinizi pişirin

Tomi Tomek hayvan hakları için mücadele ediyor.

Derneğin kurucusu Tomi Tomek, kedi-köpek yemenin yasaklanması için bir imza kampanyası açtı. Konunun İsviçre’deki meclis gündemine gelebilmesi için 50 bin imza gerekiyor. Ancak şu ana kadar imza sayısı 20 bin civarında.
Ülkede kedi-köpeklerin pazarda satışı yasak. Ancak evcil hayvanların gıda olarak tüketilmesinin önünde yasal bir engel bulunmuyor.

Evde et yoksa kedinizi pişirin

Haberin Devamı

BIGAZZI: 'KEDİ YEMEK ASLINDA BİR GELENEKTİ'

Avrupa’da kedi eti yiyenler sadece İsviçreliler değil. Ünlü İtalyan Şef Beppe Bigazzi 2010 yılında bir programda “Evde et yoksa kedinizi pişirin” demiş ve ‘tavşan yahnisi’ tarifinin kediler için de geçerli olduğunu söylemişti.
İtalyan aşçı gelen tepkiler üzerine, kedi yemenin İtalya’da Dünya Savaşı öncesindeki fakirlik günlerinden kalma bir gelenek olduğunu söylemiş, Parma’da kediler için “Çatılarda dolaşan tavşanlar” dendiğini söylemişti.

Avrupa kıtasında yaygın olan kedi yemek dışında Amerika ve Asya’da köpek eti yaygın olarak tüketiliyor. Hayvan hakları örgütleri Peru’dan Hawaii’ye, Çin’den Güney Kore’ye kadar köpek eti yemenin yasaklanması için mücadele veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!