Erkek teri yardımlaşmayı artırıyor

Güncelleme Tarihi:

Erkek teri yardımlaşmayı artırıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2013 00:00

Ter kokusunun, kadınlar üzerinde afrodizyak etkisinin yanı sıra erkekler arasındaki işbirliğini olumlu yönde etkilediği belirlendi.

Haberin Devamı

Finlandiya Turku Üniversitesi'nden bilim adamları tarafından yapılan araştırma, ter kokusunu alan erkeklerin yardımlaşmaya ve cömertliğe daha yatkın hale geldiğini gösterdi.


"Plos One" dergisinde yayımlanan araştırmada, erkek terinde bulunan androstadienon adlı kimyasalın karşı cinsle bağlantısı dışında, erkekler arasındaki sonuçlarına odaklanıldı. Markus Rantala ve ekibinin araştırmasına ortalama 26 yaşındaki 40 gönüllü katıldı.

 

DAHA AZ PARAYA RAZI OLDULAR


Araştırmada bir katılımcının diğer katılımcıya 10 Euro vermesi, başka bir katılımcıdan ise daha azını alması istendi. İlk turdan sonra, katılımcıların yarısına androstadienon bulunan, diğer yarısına ise bu kimyasalı içermeyen tüpler koklatıldı. Kimyasalı koklayanların diğer katılımcıya daha fazla para vermeyi teklif ettiği ve daha az para almaya razı olduğu görüldü.

Haberin Devamı


Söz konusu araştırmanın androstadienonun erkekler üzerindeki doğrudan etkisini gösteren ilk çalışma olduğunu belirten bilim adamları, bu durumun, saldırganlıktan ziyade, aynı cinsiyetten olanlar arasındaki işbirliğinin hayatta kalma ihtimalini daha fazla artırmasından kaynaklanıyor olabileceğine dikkati çekti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!