Engelli memura isteği dışında atama yok

Güncelleme Tarihi:

Engelli memura isteği dışında atama yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2015 09:47

ADALET Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haberin Devamı

Yeni yönetmeliğe göre, en az yüzde 40 engelli memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar, engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak naklen atanma talebinde bulunabilecek. Engellilik durumu devam ettiği sürece memurun isteği dışında yeri değiştirilmeyecek. Yeni yönetmelikte dikkat çeken maddeler şöyle:

ATAMA VİZESİ
Milletvekili, belediye başkanı, muhtar veya noter eşi olanların da ataması eşlerinin bulunduğu yere yapılabilecek. Aile birliği mazereti nedeniyle atananlar, göreve başladıkları tarihten itibaren sağlık, can güvenliği ve hizmet gereği veya deprem, yangın, sel gibi doğal afet durumları hariç olmak üzere bir yıl geçmedikçe, aile birliği mazereti nedeniyle yeniden atama talebinde bulunamayacak.

CAN GÜVENLİĞİ
Görevli bulunduğu yerde çalışmaya devam etmesi kendisi, eşi veya bakmakla yükümlü olduğu çocuklarından biri açısından can güvenliği yönünden tehdit oluşturanların, başka bir yere atamaları mümkün olacak. Bu atama taleplerinde adli veya idari makamlardan alınacak belgeler istenecek. Kamu personeli olmayan eşinin, talep edilen yerde başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde 360 gün sosyal güvenlik primi ödeyerek kendi adına veya bir hizmet akdiyle işverene bağlı çalıştığını belgeleyen memur, eşinin bulunduğu yere atanabilecek.

Sağlık ve aile birliği mazeretlerine dayalı yer değiştirmeye tabi tutulan memurun, mazeretinin devam ettiğini her yıl ocak ayında alacağı belgeyle belgelendirmesi gerekecek. Sağlık ve can güvenliği mazeretlerine dayalı yapılacak yer değiştirme suretiyle atamalar, atanma dönemine tabi olmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!