En güzel Balıkesir kareleri bu sergide buluştu

Güncelleme Tarihi:

En güzel Balıkesir kareleri bu sergide buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 11:24

Karesi Belediyesi’nin düzenlediği, Balıkesir’in En Güzel Karesi 3. Ulusal Fotğraf Yarışması’nda dereceye girenler ödüllendirildi, eserler Balıkesir Fotoğraf Müzesi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Haberin Devamı

Karesi Belediyesi, ilçe ve ilin tanıtımını yapmak, Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak amacıyla 3 yıl önce, Balıkesir’in En Güzel Karesi Fotoğraf Yarışması’nı başlattı.

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen yarışmaya, 292 sanatçı bin 48 yapıtıyla katıldı. Jüri, günlerce süren değerlendirmenin ardından, ilk 3 sırada yer alan fotoğraflar ile, mansiyon, özel ödül alan, satın alınmasına karar verilen fotoğrafları belirledi. Balıkesir’in En Güzel Karesi Yarışması’nda dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen fotoğrafların sanatçıları, Balıkesir Fotoğraf Müzesi’nde yapılan törenle ödüllendirildi ve sanatçıların 49 yapıtının yer aldığı sergi Balıkesirli sanatseverlerin beğenisine açıldı. Ödül töreni ve sergi açılışına Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir, belediye meclis üyeleri, sanatçılar ve çok sayıda sanatsever katıldı. Balıkesir Fotoğraf Sanatı Derneği (BASAF) Başkanı Bahar Özmen, 3 yıldan bu yana yarışmayı birlikte düzenlediklerini belirterek, "Önümüzdeki yıllarda fotoğraf yarışmasına daha çok sayıda eser katılacağına inanıyorum. Bu yarışma, hem Karesi’yi, hem Balıkesir’i Türkiye’ye tanıtıyor. Emek verenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

En güzel Balıkesir kareleri bu sergide buluştu

İLK 3 BASAF ÜYESİ

Balıkesir’in En Güzel Karesi 3. Ulusal Fotğraf Yarışması’nda ilk 3 sırada BASAF üyeleri yer aldı. Selcan Erdinç ’Gar Hatıra’ fotoğrafıyla 3’üncü, Caner Şahankaya ’Sümerbank’ fotoğrafıyla 2’nci, Zafer Çankırı ’Saat Kulesi’ fotoğrafıyla 1’inci oldu. Birinciye 7 bin 500 lira, ikinciye 5 bin lira, üçüncüye 3 bin lira para ödülü ve plaket verildi.

Ödül töreni sonrası, dereceye giren, özel ödül ve mansiyon alan fotoğraflarla sergilenmeye layık görülen fotoğrafların yer aldığı sergi sanatseverlerin ve Balıkesir halkının izlenimine açıldı. 49 yapıtın yer aldığı sergi 31 Aralık’a kadar açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!