Eli kalem tutan herkes yazar olabilir

Güncelleme Tarihi:

Eli kalem tutan herkes yazar olabilir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2017 11:13

Tiyatro Frankfurt bünyesinde, oyuncu ve yönetmen Kamil Kellecioğlu yönetiminde, senarist yazar Zeynep Yıldız’ın liderliğinde düzenlenen ‘yaratıcı yazarlık atölyesi’nin ikincisine, yaklaşık 30 kişi katıldı.

Haberin Devamı

FRANKFURT Türk Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte Zeynep Yıldız, yazılar yazan ama bazı engelleri aşamadığını hisseden, yaratma sürecinde neler yaşandığını merak eden, yıllardır yazmayı erteleyen veya yazamadığı bir romanı, senaryosu, tiyatro oyunu olan yeteneklere yol gösterdi.
Eli kalem tutan herkesin ‘yazar’ olabileceğini belirten Kamil Kellecioğlu da projenin sonunda seçilen hikayenin Tiyatro Frankfurt tarafından 100 perdelik bir turneyle Avrupa ve Türkiye’de sahneleneceğini açıkladı.
Teknik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilen çalışma sonunda ortaya geliştirilebilecek yeni hikayeler çıktı.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR
Tiyatro Frankfurt Hikayesini Arıyor’ adlı projeyle yazar olma hayali kuran ve bir hikaye yazmak isteyenlere bu fırsatı verilmek isteniyor. Bu hayalini gerçekleştirmek isteyenlere için Tiyatro Frankfurt’un internet sayfasından başvurular devam ediyor.

Haberin Devamı

7 MART’TA RÜSSELSHEIM’DA
Atölye çalışmasının üçüncüsü 7 Mart’ta Rüsselsheim Max-Planck Aula sahnesinde yapılacak. Katılmak isteyenler info@tiyatro-frankfurt.de adresine veya 01631527737 numaralı telefondan kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!