Yurtdışında büyüme hamlesi

Güncelleme Tarihi:

Yurtdışında büyüme hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2022 07:00

Erkek giyim markası Kiğılı, son iki yıldır yaptığı yatırımlarla yurtdışında 51 ülkede 61 mağaza ve 103 franchise satış noktası ile toplamda 164 mağaza sayısına ulaştı. Yurtiçindeki 200 mağaza ile toplam mağaza sayısı 364 oldu.

Haberin Devamı

Şirketten yapılan açıklamada, ‘Uluslararası bir havaalanında ilk kez mağaza açan Türk markasıyız. Almanya’da Duesseldorf havaalanında yeni konsept mağazamız ile yerimizi aldık. Ekim ayında yine Almanya’nın Köln havalimanında 2. Uluslararası havalimanı mağazamızı açacağız” ifadeleri kullanılırken şu bilgiler paylaşıldı:

“Erkek modasının kalbi İtalya en çok satış noktamızın olduğu ülke. İtalya’nın en büyük departman store’ları Coin’lerde 17 satış noktasındayız. İtalya’yı sırasıyla Romanya, Sırbistan ve Azerbaycan en çok mağazalarımızın olduğu ülkeler olarak takip ediyor. 2022 yılında yurtdışında 30 mağaza açmayı planlamıştık, bunların yarısından çoğunu gerçekleştirdik, yıl sonuna kadar 14 mağaza daha açacağız. Almanya, İtalya ve Sırbistan’da kendi yatırımlarımızı artıracağız. İtalya’nın yanı sıra Azerbaycan, Bulgaristan, Sırbistan, Özbekistan ve Irak’ta büyüme devam edeceğiz. Bu yıl ilk kez gireceğimiz ülkeler Birleşik Arap Emirlikleri. Cezayir, Irak, Kazakistan ve Suudi Arabistan ile Balkan ülkelerinde, Hırvatistan ve Arnavutluk’ta yeni mağazalar açacağız. Bunların bazıları franchise olacak.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!