Yıllık ev kirasına sahilde aylık loca

Güncelleme Tarihi:

Yıllık ev kirasına sahilde aylık loca
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2023 07:00

Kurban Bayramı tatilinde turizm hareketliliğinin yaşandığı Antalya’da sahildeki işletmelerde loca kiralayıp deniz keyfi yaşamak isteyenler günlük 3 bin TL, aylık kiralamak isteyenler de 75 bin TL ödüyor.

Haberin Devamı

Sahilde 1 aylık loca kiralama ücretinin kentteki en ucuz evin yıllık kira bedeline denk olması dikkati çekiyor. Antalya’daki localarda beraberindeki 5 kişiyle gününü geçirmek isteyen tatilciler, işletmelere ve hizmete göre değişen fiyatlarda kiralama bedeli olarak günlük 3 bin TL’yi gözden çıkarıyor. Localar isteğe göre haftalık 16 bin TL, aylık ise 75 bin TL’ye kiralanıyor. Ev kirası fiyatlarındaki artış nedeniyle son dönemde ev sahibi kiracı anlaşmazlıklarının yaşandığı kentte, en ucuz ev kirası 6 bin TL’den başlıyor.

Sahildeki bir işletmenin sahibi Ali Yılmaz, “Localar 8 kişinin rahatlıkla kullanabileceği konforda. Kalabalık misafirler, çocuklu aileler genelde tercih ediyor. Günlük fiyatı 3 bin lira. Aylık kiralama ücreti 75 bin lira. Aylık kiralayanlar nadir oluyor ama haftalık rezervasyon sıklıkla oluyor. Avrupa’dan gelen misafirlerimiz genelde haftalık loca tercih ediyor. Haftalık kiralama ücreti 16 bin lira. Misafirimiz loca kiraladıktan sonra yiyecek ve içeceklerinin ücretini ekstradan ödüyor” bilgisini veriyor.

Haberin Devamı

150 TL’YE ŞEZLONG

Antalya’da tatil yapanların daha uygun seçeneği ise şezlong ve şemsiye kiralamak. Şezlong, şemsiye kiralama yöntemiyle farklı seçenekler sunan işletmeleri tercih edenler, yüzme ve güneşlenmenin yanı sıra canlı müzik performansı ya da müzik dinletisiyle tatilin keyfini çıkarıyor. Ekstra ödemeyle müşterilerine yiyecek, içecek hizmeti veren işletmelerde, şezlong, şemsiye 150 TL’den başlayan fiyata kiralanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!