Yerli bataryada işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Yerli bataryada işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2022 07:00

Turkcell, yerli Li-iyon batarya üretimi yapan ASPİLSAN Enerji ile stratejik bir işbirliğine imza attı. Yapılan anlaşma kapsamında, 2022-2025 yılları arasında Turkcell şebeke altyapısında ASPİLSAN Enerji tarafından milli teknolojiyle yerli olarak üretilen lityum bataryalar kullanılacak.

Haberin Devamı

Yapılan anlaşma kapsamında 3.5 yıl boyunca yaklaşık 20 bin adet 48V 100 Ah Li-iyon batarya, ASPİLSAN Enerji’nin Kayseri’deki tesislerinde üretilerek karşılanacak. Ayrıca üretim faaliyetlerinin yanında iki şirket arasında yeni ürün ve batarya teknolojisinin geliştirilmesini kapsayan Ar-Ge çalışmaları da sürdürülecek. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, “Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine katkı sağlamak amacıyla temel önceliklerimiz arasında yer alan yerlilik yaklaşımımız çerçevesinde, yerli imkanlarla geliştirilen Li-iyon bataryaları altyapımızda kullanarak sektörümüze ve ülke ekonomisine öneli bir katma değer sağlanmasını hedefliyoruz” dedi.

ÖNEMLİ KATKI 

ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy ise “Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı şirketlerinden biri olan ASPİLSAN Enerji olarak, tam 41 yıldır ülkemizin enerji sistemleri alanında dışa bağımlılığını azaltacak yerli ve milli ürünlerle geleceğe dönük çözümler geliştiriyoruz. Turkcell ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği sonrasında haberleşme teknolojilerinde ülkemiz için çok önemli bir projeyi hayata geçirmiş olacağız. Proje kapsamında ASPİLSAN Enerji tarafından dizayn edilip üretilen 48V 100Ah standartlarında Li-iyon batarya ürünleri, Turkcell şebekesinde yaygın olarak kullanılmaya başlıyor olacak. Böylece ülkemiz için ekonomik açıdan bu proje ile önemli bir katkı sağlayacağız” diye konuştu. Kayseri’de ASPİLSAN Enerji Pil ve Batarya Sistemleri Üretim Tesisi’nde yapılan imza törenine ASPİLSAN Enerji Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doç. Dr. Ahmet Turan Özdemir ve ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy ile Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin ve Turkcell Tedarik Zinciri Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Türk katıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!