Yeni tesisle hedef Avrupa’da büyümek

Güncelleme Tarihi:

Yeni tesisle hedef Avrupa’da büyümek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2022 07:00

Eczacıbaşı Topluluğu şirketlerinden VitrA Karo’nun, Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki yeni tesisi, dün düzenlenen törenle hizmete girdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in de katıldığı açılışta, yeni tesisle Avrupa pazarındaki büyümenin hızlanmasının hedeflendiği belirtildi.

Haberin Devamı

Eczacıbaşı Topluluğu’nun yapı ürünleri sektöründe faaliyet gösteren şirketi VitrA Karo’nun, Bilecik Bozüyük’teki tesisi dün, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Atalay Gümrah ve VitrA Karo CEO’su Hasan Pehlivan’ın katıldığı törenle açıldı. Yeni tesisle, yıllık 3.5 milyon metrekare büyük ebatlı porselen karo üretim kapasitesine sahip olan VitrA Karo, enerji verimliliğini de ön planda tutacak.

Yeni tesisle hedef Avrupa’da büyümek



5. YATIRIM YOLDA

Yeni açılan tesisle Avrupa pazarındaki büyümenin de hızlanması amaçlanıyor. Şirketin yıl sonuna kadar tesis, verimlilik ve modernizasyon yatırımları ise toplam 25.5 milyon Euro’ya ulaşacak. “Türkiye’nin sınırlarını aşarak, bugün 3 kıtada üretim yapan, uluslararası bir oyuncuya dönüştük” diyen Bülent Eczacıbaşı, Eczacışbaşı’nın davetlisi olarak gittiğimiz Eskişehir’de şunları söyledi: “Küresel rekabette gücümüzü arttırmak için yatırımlarımızı sürdürüyoruz. 2022’de 250 milyon Euro’nun üzerinde yatırım planladık. Bu yatırımın dışında, kısa bir süre sonra da seramik sağlık gereçleri üretimi için yine Bozüyük’te beşinci işletmemizin yatırımı tamamlanacak.“

Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Atalay Gümrah da, Bozüyük yatırımının, 80 milyon Euro’luk bir ciro getirmesini beklediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

‘YERLİ ÜRETİM BAŞ TACI'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, seramik sektörünün ihracatta yerli kaynakları en çok kullanan, ithalatta ise bağımlılığı en az olan sektörlerden biri olduğunu belirterek, “Eczacıbaşı, üretim ve ihracatıyla Türkiye’nin yüz akı şirletlerinden biri. Milli teknoloji hamlesi vizyonuyla Türk sanayisini adeta yeniden şekillendiriyoruz, yerli üretimi de baş tacı ediyoruz. Son 10 yılda, 18 milyar lira yatırım tutarına sahip 262 Yatırm Teşvik Belgesi düzenledik. Yatırım yapmak için de kazanmak için de doğru yerde, doğru zamandasınız. 74 yeni ilçemizin daha SEGE kapsamında desteklerden yararlanmasına ilişkin kararname yayınlandı. Yatırım, Ar-Ge ve altyapı destekleriyle yatırımcının yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Haberin Devamı

MADENDE YÜKSEK KATMA DEĞER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de madencilikte üretim ve ihracatta tarihi rekorlar kırıldığını belirterek, şunları söyledi: “2021’de 5 milyar 930 milyon dolarlık maden ihracatıyla en yüksek rakama ulaştık. Altında, 42 tonla Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamlarına ulaştık; hedefimiz kısa sürede 45 tonunun üzerine çıkmak. Borda dünya lideriyiz. Doğal taşlarda geçen yıl 2.1 milyar dolarlık gelir elde ettik. Türkiye’deki madencilik potansiyeli, dünyanın geri kalanından az değil. Madenlerimizi ayrıca yüksek katma değerli uç ürün olarak satmak istiyoruz. Yüksek katma değere sahip tesislerimizin sayısını çoğaltmalıyız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!