Yaş meyve-sebze ihracatı 551 milyon dolara çıktı

Güncelleme Tarihi:

Yaş meyve-sebze ihracatı 551 milyon dolara çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2022 07:00

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (EYMSİB) Başkanı Hayrettin Uçak, yaş meyve sebze ve mamulleri ihracatının bu yılın ilk 6 ayında bir önceki yıla göre yüzde 9 artışla 551 milyon dolara yükseldiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Taze meyve sebze fuarını düzenleten Interfresh Eurasia Fuarı’n genel müdürü Murat Özer’le basın toplantısı düzenleyen Hayrettin Uçak, yaş meyve sebze ve meyve sebze mamulleri sektörlerinde 2022 yılı ilk yarısındaki ihracat performansı ve 20-22 Ekim 2022 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek olan Interfresh Eurasia Fuarı İle ilgili bilgiler paylaştı.

Uçak, “Geçtiğimiz yılı 1 milyar 182 milyon dolar ihracat ile kapatmıştık. 6 aylık artış ivmemizi devam ettirdiğimiz takdirde bu yılın sonunda ihracatımızı 1 milyar 300 milyon dolara, Cumhuriyetimizin 100. yılı 2023 sonunda ise ihracatımızı 1.5 milyar dolara taşıyabileceğimizi düşünüyorum. Ülkeler bazında da yaş meyve sebze ve mamuller ihracatımızda en fazla ihracat yaptığımız ilk 3 ülke; 93 milyon dolarla Almanya, 87 milyon dolarla ABD ve 65 milyon dolarla Rusya olmuştur. 6 aylık dönemde 122 ülkeye ihracat gerçekleştirmişiz” diye konuştu. Uçak, 20-22 Ekim 2022 tarihlerinde Antalya’da üçüncü kez düzenlenecek Interfresh fuarının ülkedeki tek yaş meyve sebze fuarı olduğunu ve sektör olarak sahiplenilmesi gerektiğini vurguladı. Uçak şöyle devam etti: “Bu tür fuarlar ile potansiyel alıcılar, firmalarımızla bir araya gelerek yüz yüze ticari görüşmelerde bulunuyor, firmalarımızın tesislerini ziyaret ederek yerinde görme imkânı buluyor. Antalya’da verim alırsak İzmir ve İstanbul’da da düşünüyoruz.”

 

BAKMADAN GEÇME!