Yardımlar hız kesmiyor

Güncelleme Tarihi:

Yardımlar hız kesmiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2023 07:00

İstanbul Sanayi Odası (İSO) deprem bölgesinde İSO Yaşam Kenti kuracak. İlk etapta bin konteynerden oluşacak kente sadece İSO üyeleri değil; yurtiçi ve yurtdışından isimler de katkıda bulunabilecek.

Haberin Devamı

- İstanbul Ticaret Odası (İTO) bugüne kadar 82 TIR ve 8 uçak ile bölge illerinde ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştırdı. İTO’dan yapılan çağrıda, üyelerin depremzedelere istihdamda öncelik vermesi gerektiği belirtildi.

- Girişimci İşadamları Vakfı (GİV), şubeleri ve üyelerinin sponsorluğuyla, Beyoğlu ve Dulkadiroğlu (Kahraman-maraş) Belediyesi koordinasyonunda konteyner kent kuruyor.

- Borsa İstanbul Grubu Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay illerine; AFAD ile koordinasyon halinde, toplam sekiz TIR’lık yardım ulaştırdı.

- Şişecam, İş Bankası Grubu’nun gerçekleştirdiği nakdi destek kapsamında bölgeye 200 milyon TL’lik bağışta bulundu. Ayni bağışlarla birlikte Şişecam’ın desteği 225 milyon TL’ye ulaştı. Şirket bölgeye toplam 72 TIR yar-dım gönderdi.

Haberin Devamı

- Yapı Kredi Bankası AFAD’a 580 milyon TL bağış yaptı. Yapı Kredi Arama Kurtarma Gönüllüleri (YAKUT) ise 18 vatandaşın enkazlardan sağ kurtarılmasında görev aldı. Afet bölgesi ilan edilen tüm illerdeki müşterilerin, taksitli ticari kredi, rotatif ve spot nitelikli kredileri, teminat koşulları dikkate alınarak faizsiz bir ay ertelendi.

- Çalık Holding 140 TIR ile çadır, battaniye, yatak, su, gıda, hijyen ve sarf malzemesi, termal kıyafetler, ısıtıcılar, farklı kapasitelerde 51 jeneratör ve yakıt gönderimi yaptı. Malatya’daki fabrikasında 1000 kişilik konaklama, imkânı sundu.

- Doğuş Grubu, TÜVTÜRK ile bölgedeki 13 istasyonunu depremzedelere barınma amacıyla tahsis etti. Doğuş Hospitality Grubu sıcak gıda, su ve diğer yemek servisleri için malzeme ve ekipman stokunu uçakla bölgeye sevk etti.

- Zorlu Grubu yardım malzemelerini 6 TIR aracılığıyla bölgeye ulaştırdı. Zorlu Tekstil’den 20 bin battaniye ve Vestel’den 7 bin adet ısıtıcı depremin ilk günü AFAD’a bağışlandı.

- Güler Yatırım Holding ve grup şirketleri toplam 10 milyon TL tutarında nakdi veya ayni bağışta bulundu. Ayrı-ca, Kızılay’a 2.5 milyon lira değerinde gıda yardımı desteği verildi.

- Borusan Grubu, AFAD’a 10 milyon TL’lik fon aktarımı yaptı. Borusan Araç İhale, 7 günlük yas sürecinde ger-çekleştireceği tüm ihalelerden elde edeceği net kazancı Borusan Afet Fonu’na bağışlıyor.

Haberin Devamı

- IC İbrahim Çeçen Vakfı, depremden etkilenen bölgede 6 bin kişiye hizmet verebilecek kamp kurulumu için çalışmalara başladı. Vakıf ayrıca 336 iş makinesi, vinç, kepçe, kamyon, 4 bin 574 adet ekipman ve el aletleri, 17 bin 190 koruyucu malzeme, 15 TIR malzeme gönderdi. Hatay ve İskenderun’da yedi noktada günlük sıcak yemek verildi. Antalya’daki turistik tesislerde de 647 depremzedeye konaklama imkânı sağlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!