Vizesiz devriâlem

Güncelleme Tarihi:

Vizesiz devriâlem
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2015 21:15

Hâlâ tatil planı yapmayanlar için tur şirketleri vizesiz ülkeleri öne çıkardı.

Haberin Devamı

Avrupa ülkeleri dışında Rusya’dan Uzak- doğu’ya kadar 70’e yakın ülkeye vizesiz giriş imkânı bulunduğunu belirten sektör temsilcieri, “Turlar 199 Euro’dan 2 bin 500 Euro’ya kadar çıkıyor. En önemlisi vize parası ödememek” diye konuştu.

BU yaz için tatil planını yapamayan ancak kısa da olsa yurtdışında tatilini geçirmek isteyenlerin imdadına ‘vizesiz turlar’ yetişiyor. Bütçesine uygun tatil arayanlar için hem hızlı hem de vize ücreti ödemeden gidebilecekleri yerler bulunuyor. Uzak Doğu ülkelerinden Balkanlara, Singapur’dan Gürcistan’a kadar birçok ülke vizesiz olarak Türk turistlerin tatil yapmasına imkân tanıyor. Avrupa’ya giderken istenen schengen vizesinin ortalama 100 Euro’luk ücretinin tatilcinin gözünü korkutuyor. Ancak son ana kadar tatil planı yapmayanlar 199 Euro’dan başlayan fiyatlarla evrak işleri uğraşmadan tatile çıkabiliyor.

Haberin Devamı

Vizesiz devriâlem

Bangkok-Pattaya - 999 EURO


BİR PASAPORT YETER

YURTDIŞINA seyahat etmek isteyen çoğu kişi için vize sürecinin, bu hayalin ertelenmesindeki en büyük etkenlerden biri olduğuna dikkat çeken Etstur Yurtdışı Turlar Müdürü İlker Lanacı, “Sanılanın aksine yurtdışında vizesiz seyahat edilecek onlarca tur paketi bulunabiliyor. Vizesiz bir tura gitmek isteyen misafirlerin tek yapması gereken tarih belirlemek ve seçtikleri destinasyonda sunulan turun müsaitlik durumuna göre son gün bile olsa rezervasyon yapmak oluyor. Etstur da vize süreci ile uğraşmadan yurtdışına çıkmak isteyen misafirleri için Balkanlar’dan Uzak Doğu’ya kadar pek çok tur paketleri sunuyor” dedi. Vizesiz olması sebebiyle Yunan adaları turlarının da bir hayli talep gördüğüne dikkat çeken Etstur Cruise Turları Müdürü Ahmet Yazıcı da, “Özellikle 199 Euro’dan başlayan fiyatlar ile Yunan adaları turları neredeyse vize maliyeti ile tatil yapılmasını sağlıyor.

Vizesiz devriâlem

Haberin Devamı


Belgrad - 299 EURO

HER BÜTÇEYE UYGUN


VİZESİZ turların yapılabildiği yerlere taleplerin her geçen gün daha da yükseldiğinine dikkat çeken Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin, “Örneğin Dubrovnik 3-4 yıl öncesine kadar en hit destinasyonlar arasındaydı. Çünkü vizesi gidilebiliyordu. Vize ile buraya olan talep bıçak gibi kesildi” dedi. Jolly Tur olarak Uzak Doğu’dan Balkanlar’a birçok destinasyona tur düzenlediklerine dikkat çeken Tekin, “Özellikle Uzak Doğu’da hemen hemen hiçbir ülke vize uygulamıyor. Fiyatlar tercih edilen destinasyonlar ve otellere göre 199 Euro’dan başlıyor 2000 Euro’ya kadar çıkıyor” dedi.

Vizesiz devriâlem

Haberin Devamı


Gürcistan-Batum - 549 EURO


KOŞTURMACA YOK


vize ücreti ödenmediği için tatil bütçesinin zorlanmadığına dikkat çeken Mika Tur Yurtdışı Turlar Direktörü Cihan Saray da, “Vize için evrak koşturmacası, parmak izi, banka detayları gibi prosedürlerle uğraşılmıyor. Son dakika rezervasyon yapılabilme şansı elde ediliyor. Kişiler psikolojik olarak daha rahat hissediyor. Phuket, Bangkok-Pattaya, Budva gibi deniz güneş kum destinasyonlarının yanında Belgrad, Saraybosna, Üsküp gibi şehirleri kapsayan Balkanlar turumuz en çok tercih edilenler arasında” dedi.

BALİ,SİNGAPUR - 1399 EURO
KIEV - 399 EURO
GÜNEY AFRİKA - 1749 EURO
BUDVA - 349 EURO
SARAYBOSNA - 399 EURO
KORE, JAPONYA - 2499 EURO
ÜSKÜP - 199 EURO

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!