UZAL CBS 2022 Sempozyumu'na Türksat desteği

Güncelleme Tarihi:

UZAL CBS 2022 Sempozyumuna Türksat desteği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2022 17:25

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı himayesinde, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 8incisi düzenlenen Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri 2022 Sempozyumu (UZAL CBS) Türksat A.Ş.nin iletişim desteği ile 17 Kasımda başlayacak.

Haberin Devamı

Alanında uzman sektör temsilcilerini ve akademisyenleri bir araya getiren sempozyumda iki gün boyunca, Akıllı Şehirler, 3D Modelleme, Algılama Sistemleri (Optik, SAR/InSAR, Lazer/Lidar), Arkeoloji, Bilgi İçeriği Belirleme, CBS, Coğrafi Veri Altyapısı, TUCBS (Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi), Çevresel Gözlem, Değişim Belirleme, Dijital Görüntü İşleme, Dijital Fotogrametrik Hava Kameraları, Dijital Yükseklik Modelleri, Doğal Kaynaklar ve Biyoçeşitlilik, Eğitim ve Yasal Mevzuatlar, GPS, Hidroloji, Hiperspektral Veri, İklim Değişimi, İnsansız Hava Araçları, Jeoloji, Kadastro ve İmar Uygulamaları, Kent Bilgi Sistemleri, Kıyı ve Deniz Araştırmaları, Konumsal İstatistik, Konumsal Uygulamalar, Kriz ve Afet Yönetimi, Madencilik, Merkezi ve Yerel Yönetim, Meteoroloji, Navigasyon ve Takip Sistemleri, Ormancılık, Sağlık, Şehir ve Bölge Planlama, Tarım, Ulusal Uydular, Web ve Bulut Temelli Uygulamalar gibi çok kapsamlı konular bütün detayları ile ele alınacak.

Başkanlığını CBS Genel Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Bayraktarın gerçekleştireceği sempozyum, toplamda 15 oturumla katılımcılarını ağırlayacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varankın ev sahipliğinde ana gündemi Akıllı Şehirler ve Yeşil Teknolojiler olan sempozyum İlbank Macunköy Sosyal Tesisleri Konferans ve Toplantı salonlarında 17-18 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerine kapılarını açık tutacak. Türksatın da standının bulunduğu organizasyona Türksat Bilişim Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Savaş katılım sağlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!