Üreticiden tüketiciye onlIne gıda zinciri

Güncelleme Tarihi:

Üreticiden tüketiciye onlIne gıda zinciri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2019 08:30

Tanzim satış ürünlerini internet üzerinden vatandaşa ulaştıran ePTTAVM, şimdi de Tarım Kredi Kooperatifleriyle “gıda zinciri” kurmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

İki kurum, yeni kurulacak sistem üzerinde görüşmelere başlarken, imzalanacak protokolle, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin üreticiden direkt aldığı ürünler ePTTAVM’nin internet sitesi üzerinden satışa sunulacak. İstanbul ve Ankara’da sabit tanzim noktaları kaldırılarak, mobil tanzim uygulamasına geçilirken, ePTTAVM de e-tanzim modelini yeni bir uygulamayla Türkiye genelinde sürdürmeyi hedefliyor. Bu kapsamda arayışlara başlayan ePTTAVM, bin 600 kooperatifi ve 206 şubesi ile Türkiye’nin en büyük üretici örgütlenmelerinden biri olan Tarım Kredi Kooperatifi ile görüşmelere başladı.

Üreticiden tüketiciye onlIne gıda zinciri

700 ÜRÜN SATILACAK

Haberin Devamı

Yapılan değerlendirmelerin ardından iki kurumun üzerinde çalıştığı proje olgunlaşırken, bu hafta sürecek temaslarla projenin detayları netleşecek. İki kurumun üzerinde çalıştığı modele göre, çiftçilerin ürettiği ve kooperatif marketlerinde satışı yapılan organik ürünlerden bakliyata, makarnadan bitkisel yağlara kadar yaklaşık 700 ürün, internet üzerinden vatandaşa ulaştırılacak. Böylece bugüne kadar yalnızca İstanbul ve Ankara’da uygulanan e-tanzim modeli, tüm Türkiye’de yaygınlaştırılmış olacak. ePTTAVM, proje kapsamında dağıtım ağını yeni modele göre hazırlarken, internetten sipariş edilen ürünler en geç iki gün içinde teslim edilecek. Uygulamayla gıda ürünlerindeki fiyatların aşırı yükselmesine yol açan aracı sistemi de ortadan kalkmış olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!