Ünlü baklavacı Serdar Seyitoğlu'ya tutuklama talebi

Güncelleme Tarihi:

Ünlü baklavacı Serdar Seyitoğluya tutuklama talebi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 15:18

Gaziantepli Habeş Seyitoğlu Baklava şirketinin ortağı ve genel müdürü Serdar Seyitoğlu FETÖ soruşturması kapsamında “terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanması istemiyle hakimliğe sevk edildi.

Haberin Devamı

Seyitoğlu’nun topladığı himmet paralarının çok yüksek rakamlarda olduğu için Fethullah Gülen tarafından plaketle ödüllendirildiği belirtildi.

Ünlü baklavacı Serdar Seyitoğluya tutuklama talebi

 

Gaziantepli Habeş Seyitoğlu Baklava şirketinin ortağı ve genel müdürü Serdar Seyitoğlu geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen Seyitoğlu, soruşturma savcısı Gökalp Kökçü’ye verdiği ifadenin ardından tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi. 

“İŞADAMLARINDAN PARA TOPLUYORDU” 

Haberin Devamı

Savcı Kökçü sevk yazısında, Seyitoğlu’nun himmet adı altında FETÖ örgütü için işadamlarından para topladığını iddia etti. Seyitoğlu’nun topladığı paraların yüksek rakamlarda olduğu için terör örgütü lideri Fethullah Gülen tarafından ödüllendirildiğini belirten savcı Kökçü, Seyitoğlu’na ödül olarak plaket, namaz takkesi, seccade ve tesbih gönderdiğini belirtti. Öte yandan gönderilen sevk yazısında, Seyitoğlu’nun etkin pişmanlıktan yararlanmak istemediği de belirtilirken, “terör örgütü üyeliği” suçundan tutuklanması talep edildi. 

 

Ünlü baklavacı Serdar Seyitoğluya tutuklama talebi


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!