Ucuz e-ticaret sitesi tuzağına dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Ucuz e-ticaret sitesi tuzağına dikkat
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 11:06

TOBB E-ticaret Meclisi Üyesi, Cenk Çiğdemli, KOBİ'lerin dijitalleşme yolunda tuzaklara dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Çiğdemli, 300-500 liraya e-ticaret sitesi yaptığını iddia eden reklam tuzaklarına karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu'da olan Çiğdemli, dijitalleşmeyen işlerin önümüzdeki yıllarda yaşama şansının olmayacağına işaret ederek  "Ancak dijitalleşme yolundaki tuzaklara karşı da çok dikkatli olunmalı" dedi.

Bir e-ticaret sitesinde açık kaynak kodu yazılım kullanılmaması gerektiğine özellikle vurgu yapan Çiğdemli şunları aktardı:  "Öncelikle altyapısı sağlam bir e-ticaret sitesi yaptırmanız gerekiyor. Sitenizi yaptırmak için hizmet alacağınız firmanın profesyonel olduğundan emin olmalısınız.

Google aramalarda 300-500 liraya bile site yaptığını iddia eden şirket görünümlü şahıslar görebiliyorsunuz. Ucuza e-ticaret sitesi açan, vur-kaç yapan bir dolandırıcı da çıkabilir. Profesyonel bir altyapının bu rakamlara kurulmayacağını unutmamalısınız.

Haberin Devamı

Sitenizde açık kaynak kodlu ücretsiz yazılımlar kullanılmadığından da emin olmalısınız. E-ticaret gibi güvenin birincil öncelikte olduğu bir alanda ücretsiz yazılımlar başınıza dert açabilir, yaşayacağınız problemler zarar etmenize yol açabilir. İyi bir e-ticaret paketi için en az bin lira ile 5 bin lira arasında bir miktarı gözden çıkarmalısınız. Bu parayı yılda sadece bir kez ödeyeceksiniz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!