Tutuklu gazeteciler için tek tepki TÜSİAD’dan

Güncelleme Tarihi:

Tutuklu gazeteciler için tek tepki TÜSİAD’dan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2015 23:30

Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasına iş dünyasından sadece TÜSİAD tepki gösterdi. Başkan Başaran Symes “Özgür basın olmadan demokratik standarttan, haber alma özgürlüğünden bahsetmek çok zor” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Cansen Başaran Symes Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmasına değinerek “Özgür basın olmadan demokratik standarttan, haber alma özgürlüğünden bahsetmemiz çok zor” dedi. 

Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ÇASİAD) ev sahipliğinde gerçekleşen Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) 19. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi’nde konuşan Başaran Symes, “Biz ne diyoruz, demokratik standartlar ve özgürlükler açısından, kapsayıcı büyüme ve iklim ortamı açısından kalkınmanın başlıkları açısından beklentilerimizi seçimlerden önce ve seçimden sonra hükümet görevlendirildikten sonra programı hazırlarken defalarca paylaştık. Bunları açıkçası hükümet programında yazılmış olarak görmekten de TÜSİAD olarak son derece mutluyuz” dedi. Başaran Symes şöyle devam etti: “Şimdi hiç vakit kaybetmeden reform bekleyen tüm alanlarda başarılı çalışma dönemine ihtiyacımız var. Artık konuşma, yazma değil aksiyon dönemi. Hayal ettiğimiz rekabet gücü yüksek Türkiye’ye en kısa zamanda ulaşmak için iş dünyasının bağımsız ve gönüllü kuruluşları olarak ülkemizin gelişimi için hiç çekinmeden görüşlerimizi paylaşmaya devam etmeliyiz, edeceğiz.”

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!