Türkiye'den İran'a turizm çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeden İrana turizm çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2017 09:36

İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen Uluslararası Turizm Fuarına Türk turizmciler geniş katılım sağladı. Fuar için Tahrana gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Türk stantlarını teker teker inceleyip, İranlı ziyaretçilerle bire bir ilgilendi.

Haberin Devamı

Açılışı dün yapılan 10. Tahran Uluslararası Turizm Fuarına, Türkiye geniş katılımıyla damgasını vurdu. Fuar vesilesiyle İranda bulunan Hüseyin Yayman; İzmir, Konya, Trabzon, Kuşadası ve diğer Türk stantlarını gezerek, turizmcilerle uzun uzun sohbet etti.

İRANLILARA BONCUK TAKTI

İranlı ziyaretçilerle de bire bir ilgilenen Yayman, onlara Türk tatlısı ve lokumunu ikram edip Türkiyeye davet etti. Yaymanın bazı İranlılara nazar boncuğu takması ise dikkat çekti.

Fuar alanında İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Zehra Ahmedipur ve İran Kültür ve İrşat Bakanı Rıza Salihi Emiri ile bir araya gelen Yayman, İran Meclisine giderek İran-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ahmad Ali Rıza Beygi ile de görüştü.

Yayman, Beygi ile görüşmesinde, Türk Charter seferlerinde İrandan kaynaklı sorunların giderilmesini talep etti.

Haberin Devamı

TURİST SAYISI EVET AMA YETMEZ

Yayman İran ziyareti ile ilgili Türk basınına verdiği demeçte şöyle konuştu:

İran bizim için çok önemli bir ülke. İrandan Türkiyeye 1 milyon 600 bin turist geliyor. Buna evet ama yetmez diyoruz. Kültür, turizm, sanat alanını siyasetin dışında, siyasetin üstünde bir alan olarak düşünüyoruz. Bu konuda gece gündüz durmak yok çalışmaya devam diyoruz. Cumhurbaşkanımızın geçen hafta turizmciler toplantısında bizim önümüze koyduğu dünyanın en çok turist gelen üçüncü ülkesi hedefi çok doğru bir hedef. Biz bu hedefi benimsedik ve bakanlık olarak inşallah bu hedefe ulaşmak için gece gündüz çalışacağız.

 

BAKMADAN GEÇME!