Turizmin kalbi Berlin'de atacak

Güncelleme Tarihi:

Turizmin kalbi Berlinde atacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2016 10:40

Dünya turizmi Berlin’de buluşuyor. Dünyanın en büyük turizm fuarı Berlin Turizm Fuarı (ITB) kapılarını bugün 50’nci kez açıyor. 13 Mart’a kadar sürecek fuarda, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 185 ülkeden 10 bin katılımcı yer alacak.

Haberin Devamı

Fuara katılanlar arasında en büyük alanı kiralayan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Türk turizminin tanıtmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı kamu ve özel sektör işbirliğinde tam 3 bin 79 metre karelik alan kiraladı. Türkiye turizminin tanıtımı amacıyla yüzlerce katılımcı beş gün boyunca tanıtım yapacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Standımızda, Alman turizm pazarında öne çıkan ülkemiz destinasyonlarıyla turizm çeşitlerinin tanıtımı yapılacak olup, ayrıca dağcılık, yürüyüş, bisiklet, doğa gibi alternatif turizm türlerine ve 2016 Antalya Botanik Expo’ya vurgu yapılacaktır” denildi.

BAKAN KATILIYOR 

Son iki yıldır Kültür ve Turizm Bakanı’nın katılmadığı ITB’de, bu kez yeni Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal bizzat tanıtımı yapacak. Standın açılışını da yapacak olan Bakan Ünal, yarın da Türk turizminin 2016 hedeflerini açıklayacak. Ayrıca Rus ve Alman turistlerinden dolayı oluşan kayıpların giderilmesi için izlenecek stratejiyle ilgili açıklamalarda bulunacak.

Türkiye’nin bu yılki standında ayrıca Antalya’da yapılacak dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olan Dünya Botanik EXPO’ya vurgu yapılacak. Antalya Botanik Expo 2016’ya Türkiye standında yer verilecek.

KAYIP YÜZDE 40

Alman Turizm Ekonomisi Birliği Başkanı Michael Frenzel ile Alman Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Norbert Fiebig, fuarla ilgili bilgi vermek için dün basın toplantısı düzenledi.

Turizmin kalbi Berlinde atacak


Dünyada yaşanan krizlerin turizmi olumsuz etkilediğini belirten Fiebig, bu yıl Almanya’dan Türkiye’ye gidecek turist sayısında geçen yıla göre yüzde 40 civarında düşüş yaşanacağını söyledi. Fiebig, “Turistler öncelikle güvende olmak isterler. Bizim öngörümüze göre Türkiye, Mısır ve Tunus piyasalarında yüzde 40 civarında bir gerileme olacak. Bu şimdilik böyle. Yıl içinde değişebilir” dedi.


BAKMADAN GEÇME!