TSK, kurban bağışı kabulüne başladı

Güncelleme Tarihi:

TSK, kurban bağışı kabulüne başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2022 07:00

TSK Mehmetçik Vakfı, 1995 yılından itibaren yapmış olduğu vekâleten kurban temin ve kesim faaliyetini, bu sene de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı’nın fetva ve tebliğleri ile Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün konuyla ilgili yayımladığı tebliğ hükümlerine uygun olarak yürüttüğünü duyurdu.

Haberin Devamı

3 Haziran tarihi itibarıyla Vekâleten Kurban Bağış kabulüne başlayan Mehmetçik Vakfı, bir hisse bedelini 2.350 TL, 155 ABD doları ve 145 euro olarak belirledi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Kurbanlıkların kesimi, modern tesislerde, hijyenik koşullarda, her kesimhanede görevlendirilen vakıf personeli, veteriner hekim, noter ve din görevlisinin denetimi ve gözetimi altında, kurban bayramının ilk üç gününde dini vecibelere uygun olarak yapılacaktır. Vekâleten kurban bağışı faaliyetleri kapsamında kesilen kurbanlıkların etlerinin bir bölümü kesim bölgelerinde bulunan şehit yakınları, gazi ve engelli Mehmetçik ailelerine taze kurban eti olarak; bir bölümü de şehit yakınları, gazi ve engelli Mehmetçik aileleri ile kurban bağışçılarına, üretimin tamamlanmasını müteakip kurban etlerinden yapılan konserve kavurma şeklinde dağıtılacaktır.

Haberin Devamı

TSK, kurban bağışı kabulüne başladı

YARDIMLARDA KULLANILACAK

Tüm kesimler görüntülü kayıt altına alınmakta ve bağışçılarımız, kesim yapıldığı anda SMS ve e-posta ile bilgilendirilmekte, daha sonra kurban temin ve kesim faaliyet süreci ile vekâletin veriliş görüntüleri paylaşılmaktadır. Ayrıca bağışçılarımıza şükran duygularımızın ifadesi olarak teşekkür mektubu, noter onaylı kesim tutanağı ile arzu eden bağışçılarımıza kurban kesimi görüntüleri ulaştırılmaktadır. Vekâleten kurban bağışlarıyla elde edilen gelir, yardım planı dâhilinde şehit, malul gazi ve engelli Mehmetçik ailelerine yapılacak yardımlarda kullanılacaktır. Mehmetçik Vakfı’nın ilan edilen açıklamalarını kabul edip izah edilen yollardan herhangi biriyle Mehmetçik Vakfı’na kurban bağışında bulunan bağışçılar, kurbanlıklarının kesimi için Mehmetçik Vakfı’nı malik ve vekil kılmış olacaklardır. Vekâleten kurban bağışı hizmetinin, temin edilen kurban sayısı ile sınırlı olması nedeniyle kurban bağışında bulunacak vatandaşlarımızın bağışlarını son günlere bırakmaması arzu edilmektedir. Belirlenen hisse sayısının dolması halinde bağış kabulü sonlandırılacaktır. Bankalar aracılığı ile yurtiçinden son bağış tarihi, 8 Temmuz 2022, Cuma saat 12.30’dur. Yurtdışından döviz ile yapılacak bağışlar için son tarih 6 Temmuz 2022 Çarşamba, saat 16.00’dır. Vakıf online bağış sisteminden ise 9 Temmuz Cumartesi saat 18.00’e kadar bağış kabul edilebilecektir.”

 

BAKMADAN GEÇME!