İklim kriziyle mücadeleye 5 milyar dolar

Güncelleme Tarihi:

İklim kriziyle mücadeleye 5 milyar dolar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2022 14:58

Teknoloji ve ev aletleri şirketi Samsung, iklim değişikliğiyle mücadele etmek amacıyla önümüzdeki dönemde uygulayacağı stratejileri ve hedeflerini duyurdu.

Haberin Devamı

Şirketin duyurduğu yeni çevresel vizyonu, net sıfır karbon emisyon hedefinin yanı sıra, yenilenebilir enerji kullanımının artırılması, enerji verimli ürünlerin geliştirilmesi, suyun yeniden kullanımının artırılarak, karbon azaltma teknolojilerinin geliştirilmesini ve bu yeni teknolojilere yatırım planlarını kapsıyor.

Yeni taahhüdün merkezinde, 2030 yılına kadar Cihaz Deneyimi Bölümü’nde ve tüm küresel operasyonlarda, 2050 yılına kadar da Cihaz Çözümleri Bölümü’nde ‘net sıfır karbon emisyonu’ seviyesine ulaşılması yer alıyor. Şirket ayrıca, yüzde 100 yenilenebilir enerjiye ulaşılması için faaliyet gösteren ‘RE100’ küresel sürdürülebilirlik inisiyatifine de katıldı. Şirket, bu taahhüt kapsamında Kore dışında faaliyet gösterdiği tüm uluslararası pazarlardaki elektrik enerjisi kullanımını beş yıl içinde yenilenebilir enerjiyle karşılamayı planlıyor.

Haberin Devamı

Şirket ayrıca 2030 yılına kadar toplanan her türlü pil atığından elde edilen minerallerin yeniden kullanılmasının öngörüldüğü bir sistem kurulması planlanıyor.

Şirket ayrıca karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik teknolojiler kullanmaya da hazırlanıyor. 2030 yılına kadar emisyonların azaltılması, su tasarrufu, elektronik atıkların daha kapsamlı olarak toplanması ve kirletici unsurların azaltılması gibi çeşitli çevre dostu inisiyatiflere 5 milyar doların üzerinde yatırım yapılması da şirketin hedefleri arasında.

Şirketin Başkan Yardımcısı ve CEO’su Jong-Hee Han, şirketin yeni çevresel vizyonu hakkında şunları söyledi: “İklim krizi, içinde bulunduğumuz çağda karşı karşıya kaldığımız en önemli zorluklardan biri. Harekete geçmemenin tahayyül edilemez sonuçları olacak ve bu durum, başta şirketler ve devletler olmak üzere herkesin katkı sunmasını gerektiriyor. Samsung olarak, iklim değişikliğinin beraberinde getirdiği risklere karşı emisyonların azaltılmasını, yeni sürdürülebilirlik uygulamalarını ve gezegenimiz için daha faydalı, yenilikçi teknolojilerin ve ürünlerin geliştirilmesini öngören kapsamlı bir planla mücadele ediyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!