Şirket kurmaya yeni sistem

Güncelleme Tarihi:

Şirket kurmaya yeni sistem
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 19:52

Şirket kurma kolaylaşıyor.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili gelişmelerin son Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu’nda (YOİKK) ele alındığını açıklayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bu reformla 94. sıradan 14. sıraya sıçrayacağız” dedi.

Hisarcıklıoğlu, giderek büyüyen karşılıksız çek sorununu çözmek için karekodlu çekin zorunlu olmasına karar verildiğini de açıkladı.

SONUÇ ALMAYA BAŞLADIK

Şubatta tekrar çalışmaya başlayan YOİKK’te alınan sonuçları Hisarcıklıoğlu, bir grup gazeteciye değerlendirdi. YOİKK’in artık Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan başkanlığında 11 bakanla toplandığını belirten Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin orta gelirli ülkeler grubundan yüksek gelirli ülkeler grubuna girmek istediğini, buna karşın Dünya Bankası’nın iş yapma endeksinde 55. sırada olduğunu belirtti. Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti:

Haberin Devamı

TASARI MECLİS YOLUNDA

Şirket kuruluşundan inşaat izinlerine, gümrük muamelelerinden teşvik uygulamalarına kadar birçok alanda ciddi reformlara ihtiyacımız var. Zaten özel sektör olarak küresel rekabet ile baş etmeye çalışıyoruz. En azından üzerimizdeki bürokratik yükleri azaltmamız lazım. Ilgaz’da yapılan toplantıda bakanlarımızda bu kararlılığı görmek çok güzeldi. Somut sonuçları da almaya başladık. Şubat ayında yapılan YOİKK toplantısında ilk ele alınan konu ‘şirket kuruluş işlemleri’ idi. Burada dünyada 94. sıradayız. 10 yıldır prosedürlerin azaltılması için talepte bulunuyoruz. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve Maliye Bakanı Naci Ağbal ile çok güzel bir çalışma yaptık. Kanun meclise sevk aşamasında. Bu değişiklikten sonra şirket kuruluşunu ticaret sicil müdürlüklerinde bir hamlede tamamlayacağız. Bu reformla 94.sıradan 14.sıraya sıçrayacağız.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!