Savunmada dev imza

Güncelleme Tarihi:

Savunmada dev imza
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 17:47

Katmerciler ile İngiliz Mira, Savronik ve Delta Ltd, insansız kara araçlarında uluslararası stratejik işbirliği anlaşması imzaladı. İmza, Londra’da Türk İngiliz Tatlıdil Forumu’nda atıldı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE savunma sanayisinde son dönemlerde öne çıkan Katmerciler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İngiltere gezisinden yeni işbirliğiyle dönüyor. Katmerciler ile İngiliz Mira firması, Savronik ve Delta Ltd arasında insansız kara araçları (UKAP) alanında uluslararası stratejik işbirliğini öngören bir anlaşma imzalandı. İmza Londra’da Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu’nda gerçekleşti.

Mira, insansız kara taşıtlarında yapay zeka kullanımı ve gelişmiş mühendislik çalışmalarıyla öne çıkıylor. Savunma sanayinde işbirlikleri arasında Lockheed Martin, Genel Dynamics ve NP Havacılık bulunuyor. Mira, İngiliz devleti için de insansız kara taşıtı projesi yürütüyor.

Savronik, ise 1986 yılından beri Türk Silahlı Kuvvetleri için çeşitli ürün ve hizmetler sunuyor. Savronik; hava, kara ve deniz kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda haberleşme, sistem entegrasyon ve güç/kontrol sistemleri gibi ürün ve hizmetler ortaya koyuyor

BAKMADAN GEÇME!