Sahibinden’e ceza istendi

Güncelleme Tarihi:

Sahibinden’e ceza istendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2023 07:00

REKABET Kurumu soruşturma heyeti, sözlü savunma yapan sahibinden.com için rekabeti ihlal etmekten ceza verilmesini istedi.

Haberin Devamı

Heyet, Sahibinden’in emlak satış ve kiralama ile kurumsal üyelerin araç satış faaliyeti pazarında hakim durumda olduğunu, üyelerinin verilerini diğer platformlara taşımasını zorlaştırdığını, dolayısıyla hakim durumunu kötüye kullandığını iddia ederek para cezası verilmesini talep  etti. Rekabet Kurulu, Eylül 2021’de Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret AŞ hakkında çevrim içi platform hizmetleri bakımından veri taşımanın engellenmesi ve diğer yollarla rekabetin ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla re’sen soruşturma açılmasına karar vermişti. 

HâKİM DURUMU KÖTÜYE KULLANIYOR SUÇLAMASI

Soruşturma heyeti, Sahibinden’in kurumsal üyelerin emlak satış/kiralama faaliyetlerine ve kurumsal üyelerin vasıta satış faaliyetlerine yönelik çevrim içi platform hizmetleri pazarlarında hâkim durumda olduğunu ve bu hâkim durumunu kötüye kullanarak kanunu ihlal ettiğini ileri sürdü. Heyet, rekabet ihlalinin beş yıldan uzun sürmesi nedeniyle cezanın bir kat oranında artırılabileceğine dikkat çekti. Birol Küle başkanlığındaki yedi kişilik Rekabet Kurulu, Sahibinden’e ilişkin kararını 15 gün içinde kamuoyuna duyuracak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!