Sadece 2 şirket EPDK’nın standartlarını karşıladı: 21 şirketten 19’una ceza

Güncelleme Tarihi:

Sadece 2 şirket EPDK’nın standartlarını karşıladı: 21 şirketten 19’una ceza
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2023 07:00

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), şirketlere kalite standartlarını yakalayamadığı gerekçesiyle toplam 280.5 milyon liralık ceza kesti. Cezaya sebep olan nedenler arasında elektrik kesintileri ve işgücü güvenliği öne çıktı. Bazı şirketlerin iş sağlığı ve güvenliği konusunda standartların uzağında olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

EPDK yetkililerinin verdiği bilgiye göre 2020’de yürürlüğe giren kalite faktörü uygulamasıyla dağıtım şirketleri ve performansları ölçülüyor. EPDK elektrik kesintilerinin azaltılması, akıllı şebekelerin yaygınlaştırılması, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirilmesi, gibi başlıklarda incelediği  şirketlere yaptırımlar uyguluyor. Son olarak yapılan incelemede 21 elektrik dağıtım şirketinin 19’u sınıfta kaldı. EPDK, bu şirketlerin belirlenen standartları yakalayamadığını bildirdi. 

SADECE İKİ ŞİRKET

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, inceleme sonuçlarını gazetecilerle paylaştı. 2020’de yürürlüğe giren kalite düzenlemesiyle dağıtım sektöründe yeni bir dönem başlattıklarını belirten Yılmaz, “Biz o dönemde şirketleri kaliteden taviz vermemeleri, tüketici mağduriyeti yaratmamaları için uyardık. Bugün yapılan değerlendirme sonucunda 19 şirket ağır bir ceza ile karşı karşıya kaldı. Kalan iki şirket de kaliteli hizmet kriterlerimizi karşıladığı için ödüllendirilecek” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!