Sabancı Vakfı Hatay’da ikinci okulu teslim etti

Güncelleme Tarihi:

Sabancı Vakfı Hatay’da ikinci okulu teslim etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2023 07:00

Depremin yaralarını sarmak için ilk günden bu yana yoğun çalışmalar gerçekleştiren Sabancı Topluluğu Şirketleri ve Sabancı Vakfı, afet bölgesindeki en yoğun öğrenci nüfusuna sahip Hatay’da eğitimin aksamaması için verdiği “Üç ayda üç okul” sözü için bir adım daha attı.

Haberin Devamı

Vakıf, Brisa’nın ortaklarından Bridgestone katkılarıyla çelik malzemeden inşa edilen ikinci okulu Hatay’ın Dörtyol ilçesinde tamamladı. Sabancı Lassa Ortaokulu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na denk gelen özel bir törenle açıldı.

Sabancı Vakfı’nın ilk açtığı okul Reyhanlı ilçesindeki Enerjisa Hatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmuştu. Vakıf, Dörtyol ilçesindeki Sabancı Lassa Ortaokulu’ndan sonra, 21 Haziran’da da Arsuz ilçesinde bir ilkokulun daha açılışını yapacak. Tamamlanan tüm okullar, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayacak.

‘DEPREME DAYANIKLI’

Deprem bölgesinde eğitim-öğretimin aksamaması için hızla okul projelerini hayata geçirdiklerini ifade eden Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, afet bölgesinin yeniden ayağa kalkması için çalışmaya devam ettiklerini belirtti. Safkan, “Öncelikli konulardan biri olarak gördüğümüz eğitimin bölgede devam etmesi amacıyla, Hatay’a 3 ayda 3 okul kazandırmak için harekete geçmiştik. İkinci okulumuzda da depreme dayanıklı ve çelik malzemeden inşa edilen okulumuzda öğrencilerin koridorları, sınıfları dolduracağı günleri heyecanla bekliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!