Piyasalar haftaya olumlu başladı

Güncelleme Tarihi:

Piyasalar haftaya olumlu başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2008 09:28

Geçtiğimiz hafta yaşanan kabus bugün itibariyle sona ermiş gibi görünüyor. Piyasalar haftaya olumlu rakamlarla başladı.

Haberin Devamı

İngiltere üç bankayı kurtarıyor/ Son dakika

DOLAR: Sabah açılışta bankalararası piyasada yüzde 3'e yakın bir düşüşle 1.38 seviyelerine geriledi. Ancak sonrasında gelen alımlarla yeniden 1.40 sınırına yöneldi. Dolar akşam saatlerinde cumaya göre yüzde 0.8 düşüşle 1.3990 YTL'den el değiştiriyor.

BORSA: Beklentilere paralel olarak yüksek bir açılış gerçekleşti. Endeks ilk işlemlerin ardından yüzde 6'ya yakın bir artışla 30 binin üzerine çıktı. Sonrasında hafif bir gevşeme izlendi ve borsa ilk seansın ilk yarısı geçilirken yüzde 3.4 artışla 29 bin 470 seviyesinde dengelendi. Endeks ilk seansı da yüzde 3.56 artışla 29 bin 509 puandan tamamladı. Borsada gevşeme eğpilimi iknici yarıda da süreken kapanış yüzde 1.64 artışla 28 bin 961 puandan gerçekleşti.

Haberin Devamı

EURO/DOLAR: Rüzgar eurodan yana esiyor. Avrupa'nın açıkladığı önlemler paketi ile euro 1.36'nın üzerine tırmandı.

AVRUPA BORSALARI: Avrupa tarafında da olumlu bir hava hakim. Borsalarda yüzde 6'yı aşan yükselişler yaşanıyor.  

DALGALANMA DEVAM EDER

Piyasadaki hareketi değerlendiren uzmanlar, kalıcı bir yükselişin başladığını söylemenin çok iddialı olacağına işaret ediyor. Bundan sonraki dönemde Avrupa ve ABD'den atılacak adımların takip edileceğini belirten uzmanlar, piyasalardaki dalgalanmanın devam edeceği görüşünde.

Banka batışına izin yok

ASYA BORSALARI YÜKSELDİ

Cuma günü ABD borsalarının dipten dönüşüyle moral bulan piyasalar, Avrupa'nın krize ortak müdahalesi ile bugün yönünü yukarı çevirdi. Japonya'nın tatil nedeniyle kapalı olduğu pazartesi günü borsalar yüzde 3'ün üzerinde değer kazandı.

EURO GÜÇLENİYOR

Avrupa tarafından açıklanan önlemler paketi ve ülkelerin beraber hareket etmeye karar vermesi euronun güçlenmesini sağlıyor. Euro/dolar paritesi, Avrupa tarafından gelen haberlerle 1.36'nın üzerine çıktı ve 1.3637'ye kadar yükseldi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!