Ä°ngiltere üç bankayı kurtarıyor

Güncelleme Tarihi:

İngiltere üç bankayı kurtarıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 13, 2008 09:51

İngiltere'de merakla beklenen kurtarma paketi az önce açıklandı.

Haberin Devamı

Piyasalar güne olumlu başladı

Almanya'dan 400 milyar euroluk kurtarma paketi Â

Buna göre İngiliz hükümeti, krizden olumsuz etkilenen Royal Bank of Scotland, HBOS ve Lloyds TSB'ye 64 milyar dolar sermaye yardımı yapacak...

Hükümetten yapılan açıklamada, "Piyasalarda devam eden dengesizlik nedeniyle hükümet bankalara ticari bir yatırım yapma kararı aldı" denildi.

Kurtarma planı kapsamında Royal Bank of Scotland'ın 20 milyar sterlinlik hisse satışa çıkartacağı,  bu hisselerin 5 milyar sterlinlik bölümünün devlet tarafından hemen satın  alınacağı, kalan 15 milyar sterlinlik satışta da devletin garantör olacağı  bildirildi.

HBOS ve Lloyds TSB'nin de aynı plan çerçevesinde gerektiği kadar hisseyi satışa çıkartacakları belirtilirken, zor durumda olduğu bilinen dördüncü İngiliz  bankası Barclays ise sermayesini 6,5 milyar civarında arttırmayı planladığını, ancak bunu mümkün olduğu ölçüde hükümetin yardımı olmaksızın gerçekleştirmeye  çalışacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Kurtarma operasyonunun İngiliz hükümetini Rolay Bank of Scotland HBOS ve  Lloyds;un en büyük hisse sahibi haline getirebileceğine dikkat çekiliyor.

Banka batmasına izin yok

FRANSA DA KURTARACAK

Öte yandan Fransız hükümetinin de Fransa'daki bankalara yardım için yeni bir paket oluşturduğu belirtiliyor. Buna göre, Fransız hükümeti bankalardan hisse almak için 55 milyar dolarlık bir fon oluşturacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!