‘Nisanda Karadeniz gazını Filyos’a getireceğiz’

Güncelleme Tarihi:

‘Nisanda Karadeniz gazını Filyos’a getireceğiz’
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2023 07:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Nisanda Karadeniz gazını Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi’ne getirmiş olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Karadeniz’de keşfedilen doğal gazın halka arz edilmesi çalışmalarının yürütüldüğü, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi’ni ziyaret eden Bakan Dönmez, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin’den çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

ÖZVERİYLE ÇALIŞIYORUZ

Yerli gazda gelinen noktaya ilişkin bilgi veren Dönmez, “Nasipse milletimizin de bizim de ekibimizin de sabırsızlıkla beklediği an artık yaklaşıyor. İnşallah nisan ayı içinde Karadeniz gazını Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi’ne getireceğiz” diye konuştu.

Sahadaki çalışanların, özveri ve gayretle çalıştığının altını çizen Dönmez, şu bilgileri verdi: “Acımız halen taze. Depremde birçok insanımızı kaybettik ama yaraları süratle sarmaya çalışıyoruz. Yaraları sararken bir taraftan da Türkiye’nin gelişmesi, kalkınması için daha önceden başlattığımız projeleri hayata geçirmek için yoğun bir mesai içerisindeyiz. Bu tip projeler 85 milyon insanımızın ortak projeleridir. Bu değerler, bu varlıklar 85 milyon insanımızın, gencinden yaşlısına ortak malıdır. Ekibimiz de çalışanlarımız da bu bilinçle çalışmalarını sürdürüyor.”

BAKMADAN GEÇME!