Madeni yağ üretimine ‘Gemlik’ imzası

Güncelleme Tarihi:

Madeni yağ üretimine ‘Gemlik’ imzası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2023 07:00

Son iki yılda yaptığı yatırımlarla Gemlik Üretim Tesisi’nin kapasitesi ve operasyonel verimliğini arttıran Castrol, 2023 yılında 100 milyon litre üretim barajını aşarak rekor kırdığını açıkladı.

Haberin Devamı

Şirket, bu üretimle Türkiye’deki toplam madeni yağ üretiminin yaklaşık yüzde 30’unu tek başına gerçekleştirebilecek kapasiteye ulaştı. Castrol’ün Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya (TUCA) Genel Müdürü Nilay Tatlısöz, “Gemlik’te üretilen madeni yağı iç pazar dışında bölgeye de ihraç ediyoruz. Son iki yılda ihracat gelirlerini dolar bazında ikiye katlayarak ülkemizin ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Önümüzdeki yıllarda da yapılacak yatırımlardan Gemlik tesisimiz yine büyük bir pay alacak” diyerek üretim kapasitesinin artırılacağını, yeni tank ve depo yatırımlarının yapılacağını vurguladı.

‘10 ARACIN 3’ÜNDEYİZ’

24 ülkeye ihracat yapan Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya, gösterdiği performansla ABD, Çin ve Hindistan gibi önemli ve

büyük pazarlarla birlikte en çok yatırım yapılacak 4 bölgeden biri olmayı da başardı. Dün, İstanbul’da gerçekleşen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Tatlısöz, “Castrol TUCA olarak Türkiye dışında Ukrayna ve Orta Asya’da da büyüme hedefiyle planlar yapıyoruz. Son 2 yıldır çift haneli büyüme gerçekleştirerek en fazla büyüme gösteren pazarlardan biri olduk. PET-DER verilerine göre, Türkiye’de stratejik olarak belirlediğimiz ve başta

Haberin Devamı

otomotiv olmak üzere odaklandığımız her alanda lideriz . Trafikteki her 10 aracın 3’ünün karterinde Castrol madeni yağı var. Türkiye genelinde 13 binden fazla noktada müşterilerimize ulaşıyoruz. Türkiye’nin tüm noktalarına ulaştığımız bir ağa sahibiz”  dedi.

Nilay Tatlısöz, 2024 ve sonrasında çift haneli büyümeye devam etmeyi hedeflediklerini de belirterek, üretim ve depo yatırımı yapacaklarını, ihracat payında da artış öngördüklerini söyledi.

SÜRÜCÜLER ÖNCE USTAYA GÜVENİYOR

- Toplantıda ayrıca Castrol Tüketici Araç Bakım Endeksi Araştırması’nın sonuçları da açıklandı. Bağımsız bir araştırma kuruluşu tarafından 13 ilde 24-65 yaş arası bin 500’den fazla araç sahibinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmanın öne çıkan sonuçları ise şu şekilde:

- Araç bakımı denildiğinde katılımcıların yüzde 44’ünün aklına yağ bakımı/yağ değişimi geliyor.

Haberin Devamı

- Türkiye’de araç kullanıcıları madeni yağ konusunda servisteki ustaya güveniyor. Yağ markasına çoğunlukla, doğrudan veya dolaylı olarak, usta karar veriyor (yüzde 77). Madeni yağa usta karar verse de araçta kullanılan madeni yağın markasını neredeyse tüm sürücüler biliyor (yüzde 99.8).

- Araç sahiplerinin araçlarının bakımında en çok önem verdiği konular parça değişiminde orijinal ürün kullanılması, bir sonraki bakıma kadar (1 yıl) garanti verilmesi ve değiştirilen parça orijinal olmasa bile garantisinin olması.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!