İndirimli kargo ihracatta yüzde 23 artış getirdi

Güncelleme Tarihi:

İndirimli kargo ihracatta yüzde 23 artış getirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2023 07:00

Hava kargo taşımacılığı konusunda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türk Hava Yolları (THY) arasında yapılan işbirliği kapsamında THY’nin yüzde 30’a varan indirimle kargo taşıdığı lokasyonlara ihracatta tonaj bazında yüzde 23’lük artış yakalandı.

Haberin Devamı

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye’yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma vizyonuyla çalıştıklarını hatırlatarak, “Kargo taşımacılığı konusunda THY ile bugüne kadar üç protokol imzaladık ve 132 ülkede operasyonu bulunan Turkish Cargo ile uzak pazarları yakın ettik. İhracatçılarımız ABD, Almanya ve Hindistan’ın da aralarında bulunduğu 31 ülkede 40 şehre, yüzde 30’a varan indirimlerle ürünlerini taşıdılar. Protokolde yer alan noktalara hava yoluyla ihracatımızı önceki yılın aynı dönemine göre tonaj olarak yüzde 23 artırdık” dedi.

İndirimli kargo ihracatta yüzde 23 artış getirdi

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ise şunları söyledi: “TİM ile üçüncü protokol sayesinde özel çözümler sunarak ihracatçının 18 bin tonluk kapasiteyi indirimli kullanmasını sağladık. Sadece bu protokol ile 1.8 milyar dolara yakın yüksek katma değerli ürün ihracatı gerçekleştirildi.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!