‘İhracat rekoru tüm sanayicilerin başarısı’

Güncelleme Tarihi:

‘İhracat rekoru tüm sanayicilerin başarısı’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2024 07:00

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılan 2023 yılı ihracat rakamına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Haberin Devamı

 Yalçın, “6 milyar dolarlık ihracat kaybına yol açtığı hesap edilen 6 Şubat depremleri başta olmak üzere, yaşanan savaşlara ve dünya çapında ekonomik olumsuzluklara rağmen ihracatımız 2023 yılında artış göstermiş ve Cumhuriyet tarihi rekoru kırılarak 255 milyar 809 milyon dolara ulaşmıştır. Elde edilen sonuç, yatırım ve üretim yapan, üreten tüm sanayicilerimizin başarısıdır” dedi.

20 yılda ihracatın7 kattan fazla arttığının altını çizen Yalçın, şöyle devam etti: “Hedeflerini tutturan bir Türkiye söz konusu. 2020 yılının ikinci çeyreğinden sonra üst üste 13 çeyrek büyüme sağlayan Türkiye’nin 2023 yılının ilk 3 çeyreğinde ortalama yüzde 4.6’lık bir büyüme kaydetmiş olması da yeni hedeflere doğru emin adımlarla yürüdüğümüzün göstergesidir. Umut verici bir başarıdır. Orta ve yüksek teknoloji içeren üretime dönük yatırım desteklerinin artırılması, ihracatın çeşitlendirilmesi ve Türk Lirası ile yurtdışına mal ve hizmet satışının daha artması hedeflere ulaşılmasında büyük önem arz etmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!