Her 1 derecelik ısınma sağlığı tehdit ediyor

Güncelleme Tarihi:

Her 1 derecelik ısınma sağlığı tehdit ediyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2023 07:00

Küresel ısınma ile sağlık sektörü arasında direkt bir bağ var. Sektörün iklim ayak izi küresel net emisyonların yüzde 4.4’ünü oluştururken, her 1 derecelik ısınma ölüm riskini yüzde 5.5’e kadar artırıyor. Siemens Healthineers Türkiye Başkanı Enis Sonemel’e  göre, çare sağlıkta dijitalleşme.

Haberin Devamı

Pandemi, iklim krizinin hem fiziksel hem de davranışsal eşiklerinden biri oldu. Meselenin sadece çevreyi değil hayatın  kendisini tehdit ettiği konusunda binlerce konferans yapılsa, bu kadar iyi anlatamazdı. Türkiye’de 135’inci yılını kutlayan Siemens Healthineers’ın davetiyle sağlık sektöründeki gelişmeler hakkında bilgi edindik. Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sonemel’in odağında şirketin getirdiği ilkleri ve yeni teknolojileri anlatırken yine iklim krizi vardı.

SAĞLIK BEŞİNCİ SIRADA

Sonemel’in verdiği bilgilere göre, küresel sıcaklıktaki her 1 derecelik artış ölüm riskini yüzde 5.5’e kadar artırıyor. Sonemel, “Yaşlı ve kronik hastalıkları olan kişilerde aşırı sıcak dönemlerini sıvı ve elektrolit bozuklukları, böbrek yetmezliği, idrar yolu enfeksiyonu, septisemi ve sıcak çarpması nedeniyle hastaneye yatma riskinin artmasıyla ilişkilendiriliyor” dedi.

Haberin Devamı

Şirket ayrıca, Türkiye ve Avrupa’da, her gün 180 bini aşkın testin yapıldığı en büyük laboratuvar olarak nitelendiriliyor.

Her 1 derecelik ısınma sağlığı tehdit ediyor

Enis Sonemel

GÜNDE 860 BİN KİŞİ YARARLANIYOR

Türkiye’de şirketin sağladığı servis ve teknolojiden her gün ortalama 860 bin kişinin yararlandığını belirten Enis Sonemel, “Bilginin 73 günde iki katına ulaştığı bir dönemdeyiz. Şirketin cirosunun yüzde 42’si son üç yılda geliştirilen inovatif ürünlerden geldi. Biz bunu daha artırarak sağlıkta görünmeyene erişimi sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

135 YILIN KİTABI

Sonemel, şirketin 135’inci yılında çalışanlarına, tüm iş ortaklarına bir kitapla teşekkür etmek istediklerini söyledi. “Cumhuriyetimizin 100. yılında, aynı zamanda ‘Sağlıkla 135 Yıl’ adlı bir kitap hazırladık. Sunuş yazısında Cumhuriyet’imizin önemli tarihçilerinden Prof. Dr. İlber Ortaylı imzasının bulunmasından dolayı ayrıca gururluyuz” diyen Siemens Healthineers Genel Müdürü, “Geçmiş, şimdi ve gelecek temasıyla uzun bir çalışmanın, araştırmanın ve yoğun bir emeğin ardından şu anda elimizde olan bu kitap 2023 yılındaki çifte gururumuzun bir nişanesi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!