Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Fransız yatırımcılarla görüştü: 70 CEO’yla yatırım zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Fransız yatırımcılarla görüştü: 70 CEO’yla yatırım zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2023 07:00

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurtdışındaki yatırım turlarını sürdürüyor. Son olarak Fransa’da üst düzey yetkililerle görüşmeler yapan Şimşek, “Yaklaşık 4 trilyon Euro yöneten Fransa merkezli yatırım fonlarına ve banka üst düzey yöneticilerine Türkiye ekonomisini ve programımızı aktardık. Ayrıca, Fransa-Almanya Forumu’na katılarak 70 civarında firmanın CEO/CFO’suna Türkiye’deki yatırım fırsatlarını anlattık” dedi. Şimşek’in bir sonraki rotasi ise Körfez ülkeleri.

Haberin Devamı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcılara Türkiye’nin yeni dönem ekonomi politikalarını anlattığı yatırım turlarına hız kesmenden devam ediyor. Son olarak, önceki gün Fransa’nın başkenti Paris’te farklı sektörlerden üst düzey yöneticilerle buluşan Şimşek, yaptığı temasların ardından sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden paylaşımlarda bulundu. Şimşek, yaptığı açıklamada, “Dün yaptığımız bir günlük Fransa ziyaretimize çok şey sığdırdık. Bu kapsamda sabah ilk olarak BNP Paribas’ın Yönetim Kurulu Başkanı Jean Lemierre ev sahipliğinde, Fransa’nın en büyük iş insanları derneği MEDEF üyeleri ile bir araya geldik. Daha sonra Societe Generale’in ev sahipliğinde yaklaşık 4 trilyon avro yöneten Fransa merkezli yatırım fonlarına ve banka üst düzey yöneticilerine Türkiye ekonomisini ve programımızı anlattık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Görüşmeler kapsamında Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol ile de bir araya geldiğini belirten Şimşek, şöyle devam etti:

FATİH BİROL’LA  GÖRÜŞME

“Ayrıca Uluslararası Enerji Ajansı’nın Başkanı dostum Sayın Fatih Birol ile küresel enerji piyasasının görünümüne ilişkin bir görüşme gerçekleştirdik. Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Sayın Bruno Le Maire ile ikili ticaretimizi ve karşılıklı yatırımları nasıl artıracağımıza yönelik istişarelerde bulunduk. Son olarak dün gece Fransa-Almanya Forumu’nda 70 civarında firmanın CEO/CFO’suna Türkiye’deki yatırım fırsatlarını anlattık. Fransa, Türkiye’de en çok uluslararası yatırım yapan ilk 10 ülke içinde yer alıyor.”

SIRADA KÖRFEZ VAR

Bakan Şimşek, bir sonraki programıyla ilgili, “Yatırımcılarla görüşmelerimiz hafta başı Körfez ülkeleri ziyaretlerimiz ile de devam edecek. Ziyaretlerimizin amacı ülkemizin yeni programını anlatmak ve istihdam ve yüksek katma değer sağlayacak kalıcı yatırım çekmektir” bilgisini verdi. Şimşek, geçtiğimiz ay da ABD’deki yatırımcılara görüşmüş ve ardından: “Cumhurbaşkanımızın enflasyonun kontrol altına alınmasına yönelik politikalarımıza verdiği tam destek, politika çerçevemize güveni artıran en önemli unsur. Görüşmelerimizin Türkiye’ye fon akışında katkısının olacağına inanıyorum” demişti.

Haberin Devamı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Fransız yatırımcılarla görüştü: 70 CEO’yla yatırım zirvesi

ALMAN ŞİRKETLER YATIRIMLARI DEĞERLENDİRİYOR

-Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) ve Almanya Büyükelçiliği işbirliğiyle düzenlenen ‘Türk-Alman Ekonomik İlişkilerine Finansal Perspektif’ başlıklı toplantıya katıldı. AHK Türkiye’den yapılan açıklamaya göre, toplantı dün Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, TCMB Başkanı Erkan ve Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Burkhard Balz’ın katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen AHK Türkiye Başkanı Pınar Ersoy, Türkiye’nin dinamik ekonomisinin, yabancı yatırımcılar gözünde büyük bir potansiyel oluşturduğunu ve son dönemde artan istikrar ile birçok Alman firmasının Türkiye’ye yatırım konusunda çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz da, “Türk-Alman ekonomik ilişkileri bilhassa çok yoğun. TCMB Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan ve Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Burkhard Balz ile para politikası perspektiflerini değerlendirmekten memnuniyet duydum” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!