Felaketten etkilenen 350 öğrenciye burs

Güncelleme Tarihi:

Felaketten etkilenen 350 öğrenciye burs
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2023 07:00

QNB Finansbank, depremden etkilenen çocukların eğitim hayatlarının yarıda kalmaması için Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Eğitim Derneği (TED) işbirliğiyle 36 milyon liralık Minik Eller Büyük Hayaller Eğitim Bursu’nu hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Söz konusu burs ile TEV ve TED tarafından belirlenecek depremzede 350 öğrenciye tüm eğitim hayatları boyunca toplamda 2 bin 400 adet burs desteği sağlanacak. QNB Finansbank Minik Eller Büyük Hayaller Eğitim Bursu çerçevesinde TEV’e 25 milyon 400 bin TL, TED’e 10 milyon 600 bin TL fon aktarılıyor. TEV bu fondan her yıl 250 adet ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencisi olmak üzere toplam bin 600 adet burs verecek. TED ise her yıl, 100 adet ilk-ortaokul, lise öğrencisi olmak üzere toplam 800 adet burs verecek.

‘ÖNCELİĞİMİZ DEPREM BÖLGESİ’

QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, “Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımızın odak noktasını çocuklar ve gençler oluşturuyor. Bu seneki öncelikli hedefimiz deprem bölgesindeki çocuklar, onların eğitimleri ve psiko-sosyal destekler olacak. Bu kapsamda çocuklar ve gençler için hayata geçirilecek projelerde kullanılmak üzere ayırdığımız 50 milyon TL’nin 36 milyon TL’sini bu burs için ayırdık. Burs alan çocuklarımızın tüm eğitim hayatları boyunca yanlarında yer almak istiyoruz. Depremzede çocuklarımıza farklı projelerle de desteklerimiz devam edecek” dedi.

5 ÖĞRENCİDEN 1’İ AFETTEN ETKİLENDİ

Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın, deprem bölgesinde temel eğitim seviyesinde her beş öğrenciden birinin afetten etkilendiğinin altını çizerek, “Afetin getirdiği kayıplar hepimizi derinden sarstı. Bunun etkisini en çok hissettiğimiz alanlardan biri de eğitim oldu. Bu belirsizlik ortamının afetzede öğrencilerimiz açısından getirdiği zorluklara ve ihtiyaçlara cevap verebilmek için gayretle çalışıyoruz” dedi. Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise “Eğitim yaşamları boyunca evlatlarımızın yanında olmayı bir sorumluluk ve görev biliyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!