Emeklilere ek 5 bin TL Komisyon’da kabul edildi

Güncelleme Tarihi:

Emeklilere ek 5 bin TL Komisyon’da kabul edildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2023 07:00

Hükümetin emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin hazırladığı düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Haberin Devamı

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklilerini kapsayan düzenlemeden emekli olup da çalışmaya devam edenler yararlanamayacak. EYT’ye başvuran ancak henüz aylığı bağlanmayanlar da destekten yararlanabilecek. Dul ve yetim aylığı alanlara da maaşları oranında destek sağlanacak.

BİR DEFAYA MAHSUS

Günübirlik konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yasa teklifi görüşmeleri sırasında emeklilere bir defaya mahsus yapılacak 5 bin liralık ödeme de karara bağlandı.

Buna göre, Ekim 2023 ödeme döneminde gelir veya aylık ödemesi yapılan sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere, dosya bazında 5 bin lira ödenecek. Bu ödeme, sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında, ölüm aylığı ve ölüm geliri dosyalarında ise hak sahiplerinin hisseleri oranında yapılacak.

Haberin Devamı

1-31 Ekim 2023 arası herhangi bir tarihte, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar dahil, çalışması olanlar ya da faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemede sayılan iş yerlerinde çalışanlar ödeme kapsamında olmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!