Emekli maaşlarında hedef yılsonu

Güncelleme Tarihi:

Emekli maaşlarında hedef yılsonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2023 07:00

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaşlarına düzenleme konusunda, “İşçi emeklileri, Bağ-Kur emeklileri ve asgari emekli aylığı alanlara ilişkin oransal artışlar ve enflasyon farkı olacak. Çalışmayı yılsonuna kadar tamamlayarak emeklimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Düşük alanları destekleyici mahiyette bir yaklaşımımız olacak” dedi.

Haberin Devamı

Kanal 7 canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, Orta Vadeli Program’a (OVP) Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğinin tam olduğunu belirtti ve “Uygulanma imkânı yüksek bir program. Birincisi, arkasında siyasi irade güçlü. İkincisi toplumsal sahiplenme de oluşmuş oldu. Ben eski bir planlamacı olarak şunu size rahatlıkla ifade edebilirim. Bir plan dokümanının son çıktısından daha önemli olan o dokümanı üretme sürecinizdir. O süreçte zaten siz birçok tartışmayı yaparsınız, konuşursunuz, bir anlayış birliği oluşturursunuz. Dolayısıyla uygulanma imkânı yüksek bir doküman ortaya koymuş olursunuz. Bunun da yansımalarını içeride, dışarıda görüyoruz doğrusu. Genel olarak hem içeride hem dışarıda ciddi anlamda bir takdir topladı” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

YENİ BİR DÖNEM

Dünya Bankası’nın 17 milyar dolar olan 3 yıllık taahhüdünü 35 milyar dolara çıkarması, Körfez ülkelerinden yine gelen olumlu tepkiler, yatırımcı görüşmelerinden gelen geri bildirimler ve kredi derecelendirme kuruluşlarının açıklamaları, içeride iş dünyasının değişik kesimlerin yaptığı değerlendirmeler OVP’nin görevini ifa ettiğini gösteriyor” diyen Cevdet Yılmaz, bundan sonra önemli olan unsurun programı adım adım hayata geçirmek olduğunu söyledi. “Enflasyonla mücadele, en temel önceliklerden bir tanesi” diyen Yılmaz’ın açıklamalarında şu ifadeler öne çıktı: “Geçici olarak enflasyonda bir yükseliş var. Ama bir taraftan da güncellenmiş politikalar, kararlı uygulamalar var. Belirsizliklerin azaldığı yeni bir döneme girmiş durumdayız. Dolayısıyla bir süre sonra bu geçici yükseliş yerini düşüşe bırakacaktır. Aylık bazda düşüşleri daha erken göreceğiz. Bu sene sonuna doğru, gelecek senenin başlarında bu aylık bazdaki gelişmeleri göreceğiz. Yıllık bazdaki gelişmeleri ise daha çok 2024’ün ortaları gibi görmüş olacağız. Çünkü bir baz etkisi oluştu. Bu temmuz, ağustosta ciddi bir yükseliş oldu. Bundan sonraki aylarda öyle bir artış beklemiyoruz. Gelecek yıl tam bu vakitleri söyleyemem ama ortalama bir hesabımız var yüzde 33 olarak ve bu da gerçekleştirilebilir bir rakam diye düşünüyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!