Dijital İK ile 150 bin çalışana ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Dijital İK ile 150 bin çalışana ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2023 07:00

Şirketlerdeki insan kaynakları departmanının iş yükünü gören girişimciler dijital İK platformunu kurdu. Çalışan özlük bilgilerinin tutulması, izin, maaş, prim, performans değerlendirme, eğitim gibi birçok süreci dijitale taşıyan platform, tek tıkla bilgilere ulaşma imkânı sunuyor. Bin 800 şirkette 4 binden fazla İK yöneticisi, 150 binden fazla çalışana ulaşan Kolay İK, en az bir milyon çalışanın akıllı telefonunda bir uygulama olarak yer almayı hedefliyor.

Haberin Devamı

İnsan kaynakları departmanı şirketler için kritik öneme sahipler. Çalışanların verimliliği, yasal hakları, işe alma ve terfi süreçleri, gelişimleri ve motivasyonları, yani başarının yolu bu bölümden geçiyor. Bu nedenle de her ölçekte şirket için dijitalleşen İK departmanı günümüz iş hayatı için oldukça kıymetli... İşte bu ihtiyacı gören girişimcilerin kurduğu ‘Kolay İK’ yoluna emin adımlarla ilerliyor. Platformun kuruluş hikâyesini, sağladığı imkânları ve yeni dönem hedeflerini Kolay İK CEO’su Çağlar Yalı anlattı...

“Kolay İK şirketlerin, özellikle de KOBİ’lerin dijitalleşme ihtiyacı sonucu doğdu” diyen Çağlar Yalı, “Türkiye’de dijitalleşmenin öncüsü bankacılık sektörü oldu. Çıkarılan mobil aplikasyonlar işlemleri kolaylaştırınca pek çok sektörde “Biz de işlerimizi dijitalleşerek kolaylaştırabilir miyiz?” sorusu çok hızlı bir şekilde yayılmaya başladı. İşte biz de bu dijitalleşmenin insan kaynakları tarafını Kolay İK olarak çözmeye karar verdik ve 2015 yılında Türkiye’de tüm şirketlerin aynı anda, hızlı ve kolay bir şekilde kullanabileceği SaaS modelinde ilk İK yazılımını geliştirdik” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AVANTAJLARI NELER?

Yalı’nın verdiği bilgiye göre; bugün bin 800’den fazla şirkette 4 binden fazla İK yöneticisi, 150 binden fazla çalışan her ay işlerini Kolay İK ile kolaylaştırıyor. Peki şirketlere ve çalışanlara nasıl hizmetler sunuluyor? Yalı bu soruyu şöyle yanıtladı:

“Kolay İK, şirketlerin insan kaynakları ekiplerinin bir anlamda IT ekibi oluyor. Yani dijitalleşme sürecinin tamamını beraber ilerletiyoruz. En basit problem olan, bir çalışanın İK’cının odasına girip “Benim kaç gün izin hakkım kaldı?” diye sormasından başlayarak en kompleks olan, “Çalışanların esenlik ve bağlılıklarını nasıl artırırız?” sorusuna kadar tüm yolculukta onlara hem yazılımlarımızı hem de bilgi birikimi ve tecrübemizi paylaşarak rehberlik ediyoruz. Çalışan özlük bilgilerinin tutulması, izin, maaş/prim/avans (yani ücrete dayalı her şey), eğitim, performans, takvim, vardiya ve zimmetlerin yönetimi gibi pek çok İK sürecini tek bir platformda sunuyoruz. Platformda yöneticiler ve tüm departmanlardan çalışanların kendilerine ait farklı yetkilerde hesapları oluyor. Yöneticiler tek tıkla istedikleri raporu alırken aynı zamanda izin, maaş-ücret ve diğer tüm personel süreçlerini, yürürlükteki mevzuata ve kanunlara göre yönetebiliyor. Çalışanlar da taleplerini, izinlerini ve diğer haklarını platform üzerinden yönetip takip edebiliyor. Böylece iş yükü dağıtılıp azaltıldığı gibi hata payı da en düşük seviyeye iniyor.”

Haberin Devamı

19 ÜLKEYE ULAŞTI

Kısa sürede iyi bir büyüme yakaladıklarına dikkat çeken Yalı, “3 kişiyle yola çıktığımız ekibimiz şu an 70 kişi. Yıl sonuna kadar 80 kişilik bir ekip olmayı planlıyoruz. 2020 yılından itibaren ise ciroda dört kat büyüme sağladık. Hiç kuşkusuz bunda aldığımız yatırımların da büyük bir etkisi oldu. Şu ana kadar yaklaşık 10 bin şirkete ürünümüzü tanıtabildik, bunların yüzde 18’i ile halihazırda çalışıyoruz. Dolayısıyla Türkiye’de henüz ulaşamadığımız şirketlerle buluşmak ve birbirimize değer katmak için daha alacağımız yolumuz var. Uzun vadede en az bir milyon çalışanın akıllı telefonunda bir uygulama olarak yer almayı istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de operasyon merkezi olan, aralarında İngiltere, Amerika, Şili ve Suudi Arabistan’ın da olduğu 19 ülkede ürünün kullanımda olduğunu belirten Yalı, “Bu sayıyı 2024 sonuna kadar 50’nin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

SATIN ALMALARLA BÜYÜMEYİ HEDEFLİYOR

Geçtiğimiz günlerde çok önemli bir yatırım gerçekleştirdiklerini ve çözüm ortakları arasında yer alan Talentics şirketini 2 milyon dolar değerleme üzerinden satın aldıklarını dile getiren Çağlar Yalı şunları söyledi: “Böylelikle artık süreçlerimiz çalışanın işe girmesiyle başlamayıp onun da öncesine uzandı; yani kariyer sayfası oluşturma, ilan yayınlama, yetenek havuzu yaratma, aday ve ilgili kişilere takvim gönderme gibi işe alım süreçlerini de kapsayan uçtan uca bir insan kaynakları deneyimi sunmaya başladık. Kullanıcımız olan bin 800’den fazla şirketin yüzde 40’ının bir yıl içinde Talentics’i de kullanacağını öngörüyoruz. Bu satın almanın başarısı ve yatırımcıların da desteğiyle önümüzdeki dönemde yeni satın almalarla büyümeye devam etmeyi hedefliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!