‘Desteklerle yeniden ayağa kalkacağız'

Güncelleme Tarihi:

‘Desteklerle yeniden ayağa kalkacağız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2023 09:57

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem sonrasında bölgedeki işletmeler tüm zorluklara rağmen satışlarına devam ediyor. Bölgede bulunan işletme sahibi Yunus Karaca restoranlarının ayakta kalmadığını ancak e-ticaret ile satış girişimlerine devam ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Deprem bölgesindeki binlerce işletme tüm zorluklara rağmen çalışmaya devam ediyor. Hayriye Karaca’nın kurduğu, tüm ailenin birlikte çalıştığı ‘Hatay Karaca Yöresel’ de bunlardan biri. 23 yıldır gıda sektöründe olduklarını ve kahvaltı restoranı işlettiklerini söyleyen Hayriye Karaca’nın oğlu, işletme sahibi Yunus Karaca deprem sonrası yaşananları bizlerle paylaştı: “Restoran ayakta ama hizmet vereceğimiz kimse kalmadı. Biz de ne yapmalıyız diye düşününce e-ticarete yönelmek aklımıza geldi. Pandemi döneminde e-ticarete giriş yapmıştık, şimdi deprem şartları bizi yine aynı yola yönlendirdi. Yapılan paylaşımlarla destek ve siparişler arttı. Biz de buradan aldığımız güçle çalışmaya devam ediyoruz.”

‘Desteklerle yeniden ayağa kalkacağız

Haberin Devamı

SİPARİŞ BEKLİYORLAR

Bugün müşteri olmadığı için restoranlarını depo gibi kullanmaya başladıklarını dile getiren Yunus Karaca, “Köylerden salça, tereyağ, peynir geliyor. Onları paketleyerek Türkiye’nin birçok noktasına gönderiyoruz. Gelen destekler küçük üretici için de önemli. Süt aldığımız 11 kişi var, bu 11 aile demek, salçalarımızı yapan 9 aile var. Yine yanımızda 28 kişi çalışıyor ve biz onları hiçbir zor şartta yalnız bırakmıyoruz” dedi. İşletme bahçelerinde kamelyalar olduğunu, hem kendilerinin hem de bölge halkının bu alanlarda yaşadığını belirten Yunus Karaca şu çağrıda bulundu; “Bölgede çok sayıda kişi evini işini kaybetti. Ama hayat devam ediyor. Kimsenin bize acımasını istemiyoruz. 6 Şubat öncesine kadar bizlerin de her şeyi vardı ama bir günde hayatımız değişti. Beklentimiz bu birlik beraberlik ruhunun devamı. Ülkenin birçok şehrinde insanlar bizlere sipariş vererek destek olabilir. İnanıyorum ki biz de bu desteklerle yeniden ayağa kalkacağız.”

‘Desteklerle yeniden ayağa kalkacağız

Markanın karacayoresel.com adresinden, zeytinyağı, salça, peynir, tereyağ, bal-reçel ve Hatay’a özel yöresel lezzetler gibi birçok ürünü bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

‘Desteklerle yeniden ayağa kalkacağız

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!