Deprem bölgesinde KOBİ desteğine 11 bin 700 başvuru

Güncelleme Tarihi:

Deprem bölgesinde KOBİ desteğine 11 bin 700 başvuru
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2023 07:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son kabine toplantısında 'Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi’ni başlattıklarını açıklamasının ardından KÜÇÜK ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı (KOSGEB) Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, depremden en çok etkilenen iller arasında yer alan Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’da KOBİ’ler ve esnafla bir araya geldi.

Haberin Devamı

İbrahimcioğlu, KOBİ ve esnafa işletme başına 750 bin liraya kadar olan projenin ayrıntılarını anlattı. İbrahimcioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı destek paketine kısa sürede 11 bin 700 başvuru aldıklarını belirtti.

BAŞVURULAR HIZLA ONAYLANIYOR

KOSGEB’in uluslararası fonları kullanarak başlattığı, depremden etkilenen bölgelerde KOBİ'lerin iyileşmesi ve iş sürekliliğinin sağlanmasını amaçlayan proje ile depremden etkilenen işletmelerin yaralarını sarmayı hedeflediklerini belirten İbrahimcioğlu, "450 milyon dolarlık bir kaynağı işletmelerimizin emrine sunuyoruz. KOBİ’lerimizi ilk 24 ayı geri ödemesiz olan tamamen faizsiz bu destekten yararlanmaya davet ediyorum. Başvurular hızla onaylanıyor. Hızlı bir şekilde ödemeye dönüşecek bu programda amacımız, adında da olduğu gibi canlanma yani KOBİ’lerimize can suyu vermek. 200 bin liradan 750 bin liraya kadar olacak desteğin hasar durumuna göre belirleneceği, program başvuruları oldukça kolay. Adıyaman, Malatya, Hatay, Kahramanmaraş, Nurdağı ve İslahiye’de hasarsız olmasına rağmen yüzde 30 gelir kaybına uğrayan işletmeler de bu destekten faydalanabilecek. Başvuruların tamamı online olarak alınıyor. Ödemeler taksitsiz bir şekilde hesaplara yatırılacak. Buradaki muradımız, 100 bin işletmeyi bu destek paketinden istifade ettirmek" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!